Opnieuw Bitcoin beurs gehacked

Bitstamp, een van de grootste beurzen voor het verhandelen van Bitcoins, is afgelopen weekend ten prooi gevallen aan hackers. Reuters bericht dat de beurs tijdens haar activiteiten gestaakt heeft, omdat er op een aantal actieve rekeningen was ingebroken. In totaal werden 19.000 Bitcoins buit gemaakt, wat bij de actuele koers van $273 een verlies van meer dan $5 miljoen betekent. Het gaat weliswaar om een zeer klein gedeelte van alle Bitcoins die Bitstamp bewaart, maar het is opnieuw niet goed voor het vertrouwen in de virtuele munteenheid.

Het Sloveense Bitstamp heeft maandag bevestigd dat er Bitcoins ontvreemd zijn van Bitcoin bankrekeningen, maar kon op dat moment niet meer details geven. Dinsdag heeft Bitstamp haar klanten op de hoogte gebracht van de hack en haar klanten verzocht om geen nieuwe Bitcoins op oudere rekeningen te plaatsen. Het bedrijf garandeerde klanten dat al hun Bitcoins veilig zijn. Bijna een jaar geleden claimden ontwikkelaars van Bitstamp nog dat ze een oplossing hadden gevonden om cyberaanvallen op hun platform tegen te houden. Eerder werd handelsplatform Mt. Gox gehacked, met een verlies van $650 miljoen aan Bitcoins tot gevolg.

Anders dan bij de inbraak op een bank worden inbraken op Bitcoin rekeningen vaak niet vergoed. Ook is het bijzonder moeilijk de hackers op te sporen, gezien het anonieme karakter van de virtuele munteenheid. De prijs van Bitcoin is het afgelopen jaar overigens sterk gedaald, want begin 2013 betaalde met nog ongeveer $800 voor een bitcoin. Op het hoogtepunt was de koers in China gelijk aan die van een troy ounce goud.

A Bitcoin (virtual currency) paper wallet with QR codes and coins are seen in an illustration picture taken at La Maison du Bitcoin in Paris

Opnieuw slecht nieuws voor Bitcoin: de beurs Bitstamp werd afgelopen weekend gehacked (Foto via Reuters, door Benoit Tessier)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *