Altcoin

Wat zijn Altcoins?

Het woord ‘Altcoin’ zul je vast wel eens zijn tegengekomen als je veel bezig bent met crypto. Maar wat is een Altcoin nou precies en wat kun je ermee? In deze blog vertellen we je alles dat je moet weten als cryptoliefhebber over deze bijzondere cryptomunt.

Wat is een Altcoin precies?

Het woord Altcoin is een samentrekking van ‘alternatieve coin’ of ‘alternatieve cryptocurrency’. Dit zijn dus alle andere coins en tokens buiten Bitcoin. Nadat Bitcoin in2009 zijn entree maakte, zijn ontwikkelaars begonnen met het experimenteren met verschillende coins. Zo ontstond een containerbegrip voor alle andere coins dan de Bitcoin, de altcoin. Maar waarom zou je meer munteenheden willen op de cryptomarkt als je ook al Bitcoin hebt? Die reden is simpel. De soorten Altcoins verschillen enorm van elkaar en hebben zo ook verschillende doelen. Zo zijn er tegenwoordig duizenden Altcoins op de markt. Dit aantal zal de komende jaren ook nog flink blijven stijgen. Lees hier het laatste Altcoin nieuws en mis niets van de laatste trends en ontwikkelingen. Het doel van een Altcoin is dus het vervullen van een andere functie dan de Bitcoin doet.

Soorten altcoins

De verschillende soorten Altcoins zijn ontwikkeld om elk een uniek doel te vervullen. Over het algemeen kunnen Altcoins worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën, namelijk forks en tokens. Forks worden gezien als nieuwe blockchain wanneer de bestaande blockchain wijzigt. Tokens zijn als het ware digitale activa, zoals Litecoin en Ethereum bijvoorbeeld. Naast de hoofdcategorieën zijn er ook typen Altcoins:

  • Utility token: deze coin levert een bepaalde dienst binnen een cryptoproject. Dit is de belangrijkste functie van deze coin. Als jij als investeerder investeert in deze token, is het je doel om jezelf aan te bieden of een specifieke service te gebruiken.
  • Stablecoins: dit staat letterlijk voor ‘stabiele coin’. Hierbij wordt waarde gekoppeld aan een andere valuta.
  • Governance token: hiermee kan de bezitter van deze coin meebeslissen over een gedecentraliseerd platform of protocol.
  • Meme coin: een van de minder serieuze coins is de meme coin. Een van de meest populaire meme coins is de Dogecoin, die in 2013 gelanceerd werd als parodie op de bitcoin.
  • Play-to-earn tokens: een play-to-earn token, ook wel P2E genoemd, is de benaming voor verschillende games. In dit geval kunnen de gebruikers hiervan geld verdienen door het betreffende spel te spelen.
  • Security tokens: security tokens spelen als een soort beveiliging. Dit vertegenwoordigt dus onder andere het aandeel in kapitaal van een bedrijf.

Ook interessant: het belang van marktindicatoren bij het volgen van marktaandelen.

Waarom zijn altcoins belangrijk?

Een Altcoin kan je helpen om de functie van bitcoin te verbeteren. Het is dus een aanvulling op de Bitcoin. Daarnaast hebben de Altcoins geleidt tot technologische ontwikkelingen en innovaties in de blockchaintechnologie. Doordat experts voortdurend blijven experimenteren met nieuwe marktmogelijkheden, zorgt dit voor een inclusieve en functionele economie. Daarnaast zijn de investeringsmogelijkheden enorm. Hierdoor is er voor iedere investeerder wel een mogelijke Altcoin die zijn Bitcoin kan ondersteunen. Ook een bedrijf als Cryptobenelux kan hierbij hulp bieden. Hier staat het laatste nieuws over onder andere Altcoin en andere digitale investeringsmogelijkheden.

Investeren in Altcoin biedt investeerders vele inzichten die ze kunnen helpen strategische stappen te zetten om zo het meeste uit de investering te halen. De Altcoin blijft voortdurend innoveren en zorgt voor een diverse financiële wereld. Door grondig onderzoek te doen kan je als investeerder de risico’s afwegen en profiteren van alle kansen en mogelijkheden die een Altcoin te bieden heeft.

Lees ook: zo profiteer je van cryptostaking. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *