BRICS-landen profiteren van sancties Rusland

De sancties die Rusland heeft opgelegd aan de EU, de VS, Canada en Noorwegen hebben een gunstig effect op andere BRICS-landen, zo schrijft Russia Today. Westerse bedrijven mogen hun levensmiddelen niet meer exporteren naar Rusland en dat betekent dat de deuren geopend worden voor nieuwe handelspartners. Volgens Russia Today importeerde Rusland tot voor kort 8% van haar landbouwproducten uit de landen waarop het importverbod van toepassing is. Vooral Nederland, Duitsland en Polen waren tot voor kort belangrijke leveranciers van levensmiddelen. De sancties duren een jaar en dat betekent dat Russische importeurs andere leveranciers moeten vinden voor vlees, zuivelproducten en groente.

BRICS-landen

Volgens de Russische consumentenautoriteit Rosselkhoznadzor gaat Rusland met ingang van september meer vlees en zuivelproducten importeren uit landen als Ecuador, Chili en Uruguay. Deze landen hebben vorige week al bevestigd dat ze in staat zijn meer producten te leveren aan Rusland. Ook de BRICS-landen lijken te profiteren van de Russische sancties tegen het Westen. Zo lezen we op de BRICS Post dat Brazilië haar export van kip naar Rusland verder kan opschroeven. Op dit moment gaat het om een jaarlijks volume van 60.000 ton, maar dat kan verhoogd worden tot 150.000 ton op jaarbasis. Momenteel mogen twintig Braziliaanse bedrijven dat kip exporteren naar Rusland, maar dat worden er binnen afzienbare tijd veel meer.

Ook Argentinië kan een rol vervullen in de voedselvoorziening van Rusland. Uit dit Zuid-Amerikaanse land importeert Rusland onder meer peren, appels, druiven, citrusvruchten, vlees, pinda’s, boter en kaas. In 2012 exporteerde Argentinië voor $1 miljard aan landbouwproducten naar Rusland. Vleesproducenten in Argentinië overwegen hun productie op te schroeven om aan de exportmarkt te kunnen voldoen.

Chili kan ook profiteren van de handelssancties, want dit land leverde vorig jaar al $567 miljoen aan goederen aan Rusland. Het gaat dan om producten als zalm, fruit, varkensvlees, wijn en gelatine. Op regionaal niveau exporteert Chili onder andere druiven, avocado’s, bessen en kiwi’s.

China

De Russische site Chelovek Online schrijft dat China bereid is meer groente en fruit te leveren aan Rusland. Ook dit nieuws houdt direct verband met de nieuwe Russische sancties tegen het ‘Westen’. Maar China kan nog meer leveren dan alleen landbouwproducten. Russia Today schreef in mei al dat diverse high-tech bedrijven de producten aan Rusland kunnen leveren die nu nog door Alstom, Siemens, BASF en Bayer geleverd worden.

BRICS-landen profiteren van de Russische boycot

BRICS-landen profiteren van de Russische boycot

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over “BRICS-landen profiteren van sancties Rusland

 • De suïcidale EU-sanctie is een enorme klap voor onze economie, die door de crisis toch al als een kapotgeprikte ballon aan het inzakken is! Het lijkt er sterk op dat dit vooropgezet is, want alleen degenen met een mega gebrek aan hersencellen, verzinnen zoiets desastreus voor hun eigen landen…

  Beantwoorden
  • De adviseur van de Russische president Poetin heeft zich onlangs zeer duidelijk uitgesproken over de internationale geopolitieke verhoudingen. Hij zegt dat de Verenigde Staten belang hebben bij het destabiliseren van Europa en dat ze Oekraïne gebruiken om de relatie tussen Rusland en Europa te verstoren. Een MUST SEE video:

   https://www.youtube.com/watch?v=cikvqdMRTTA

   Beantwoorden
 • Mischa Timmers

  Goh wat erg allemaal… Liever een beetje minder welvaart dan een land van voedsel voorzien wat alleen maar dreigt met de gaskraan dicht te draaien. En het straffeloos annexeren van land is ook zo 1800. Maar ik heb wel enige begrip hoor, de navo en amerika zijn te ver gegaan met dat raketschild in Polen. Dus ik begrijp dat Poetin het een beetje beu is en zijn tanden laat zien. Het banenverlies ( boycot ) is geschat op 5000 in Nederland, we hebben mensen tekort in de techniek dus omscholen. Je hebt pas een gebrek aan hersencellen als je niet kan aanpassen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders