China tekent zestig handelsakkoorden in Afrika

De Chinese premier Li Keqiang brengt deze week een bezoek aan vier Afrikaanse landen, zo schrijft de BRICS Post. Tijdens zijn reis, die een week duurt, brengt hij samen met zijn vrouw een bezoek aan de landen Ethiopië, Nigeria, Angola en Kenia. De staatsbezoeken hebben als doel de handelsrelatie te versterken. In totaal zullen er tijdens het bezoek aan deze vier landen zestig handelsovereenkomsten gesloten worden.

In 2013 investeerde China in totaal $25 miljard in het Afrikaanse continent, een stijging van 44% in vergelijking met 2008. Dit zijn overwegend investeringen in de infrastructuur en de mijnbouw, want het is geen geheim dat de tweede grootste economie ter wereld vooral in Afrika is voor de grondstoffen. Cijfers van de African Development Bank laten zien dat 85% van de totale export van Afrika naar China bestaat uit grondstoffen en mineralen.

China op jacht naar grondstoffen

China wordt vaak verweten dat het alleen uit is op de grondstoffen van Afrika en dat ze onvoldoende oog heeft voor de ontwikkeling van haar handelspartner. De president van China, Xi Jinping gaf in februari gehoor aan deze sentimenten, door kenbaar te maken dat ook China streeft naar een meer zelfvoorzienend Afrikaans continent. Xi Jinping merkte op dat de handel tussen Afrika en China het afgelopen jaar een omvang bereikte van meer dan $200 miljard, een verdubbeling ten opzichte van 2008.

Chinese premier Li Keqiang brengt bezoek aan vier Afrikaanse landen

Chinese premier Li Keqiang brengt bezoek aan vier Afrikaanse landen (Afbeelding via BRICS Post)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders