‘Alleen Pieter Omtzigt komt in verzet tegen waanzin ECB’

Uw buren met grote schulden gaan weer langs de autodealers…

Stelt u zich eens het volgende voor. Uw buurman en buurvrouw zijn al 10 jaar koopverslaafd en geven meer geld uit dan ze maandelijks verdienen en zitten daardoor met een schuld van €150.000. In 2016 zijn ze aan het afkicken gegaan en hebben ze een rem gezet op alle uitgaven voor de kinderen en onderhoud aan hun huis. Kinderen krijgen thuisonderwijs (besparing schoolgeld), kapotte deuren werden niet vervangen etc. Verder heeft de buurman een extra krantenwijk genomen en staat hij op zaterdagavond als portier. Met de kerstborrel komen ze aan met folders van een nieuwe Tesla, omdat ze dit jaar eindelijk 500 euro hebben gespaard. Tijd om te gaan spenderen dus, alles is weer op de rit…..

Uw buren vergeten een plan te maken om hun opgebouwde schulden af te lossen, maar zijn het geld al weer aan het uitgeven. Onze regering doet precies hetzelfde, complete waanzin om nu presentjes te gaan uitdelen. We groeien met een mager percentage dankzij de geldpers van de ECB en zeker niet vanwege een soepel draaiende economie.

Pieter Omtzigt van de CDA is zo ongeveer de enige politicus die strijdt tegen complete waanzin van de ECB en zijn 24 uur draaiende geldpersen. Jarenlang €80 miljard euro maandelijks bij printen (vanaf april €60 miljard) zal gaan zorgen voor een enorme armoede onder grote groepen mensen die al hun spaargeld en pensioenen gaan verliezen. Mario de Italiaanse centralebankpresident is toch het spoor al compleet bijster door nu weer een oogje toe te knijpen bij de redding via de staat van een Italiaanse zombie bank. Deze bank heeft maar liefst €285 miljard aan oninbare leningen op de balans staan, maar gaat met een beetje geluk weer doodleuk gered worden op kosten van de belastingbetalende EU burgers.

Geen bailout was de afspraak

Deze doldwaze ECB moet doorpakken net als een leraar voor de klas. Als een leraar telkens dreigt iemand uit de klas te sturen, maar deze leerling er naar vijf waarschuwingen nog zit zal dat zeker andere leerlingen aanmoedigen ook maar eens kattenkwaad te gaan uithalen. De afspraak is dat banken niet meer gered zouden worden met belastinggeld! Ach afspraken en politiek…de meeste afspraken gelden totdat ze herkozen zijn.

Ondertussen zijn onze ministers zich al het voorbereiden op een nieuwe lucratieve vervolg job in Brussel. Kritiek vanuit die hoek op Brussel en zijn bankiersvrienden is zeker niet te verwachten. De mensen, “geiten en gepeupel” in de ogen van de meeste politieke blaaskaken, worden ondertussen rustig gehouden met groei en succesverhalen van onze Nederlandse economie.

Lastenverzwaringen

Ondertussen staat de spaarrente op 0,3% en worden we compleet arm gemaakt door een ‘stille inflatie’ die veroorzaakt wordt door overal belastingen op te verhogen. Bekijk eens alle gemeentelijke aanslagen en de belasting op energie en energietransport. Als klap op de vuurpijl mogen we ook nog 1,2% vermogenstoeslag betalen…

We moeten toekomstbestendig worden en schulden afbouwen i.p.v. allerlei cadeautjes gaan uitdelen. Nee de heren politici gaan ons weer van alles beloven en als het nog even duurt komt de AOW nog op 60 jaar en krijgen we binnenkort weer ouderwetse ATV dagen en niet te vergeten €1.000 of meer voor alle werkende Nederlanders. Ondertussen kunnen onze militairen niet meer oefenen met echte kogels en worden onze pensioenen belegd in producten die meer kosten dan ze opleveren.

Pieter Omtzigt

Ik heb zeer veel respect voor Pieter Omtzigt, een politicus die gewoon nog ouderwets zijn werk doet voor zijn kiezers en er niet zit voor zichzelf. Natuurlijk moet de ECB gestopt worden, moet de macht van Brussel terug gedrongen worden en moeten wij weer bestuurd gaan worden door mensen met een lange termijn visie. Onze politieke leiders denken met leugens en beloftes weer in beeld te komen. Laten we zorgen dat we een veilig en mooi land achterlaten voor onze kinderen en hun kinderen.

Wees als belegger voorbereid op een heel hectisch jaar en zorg dat u ook geld kunt verdienen aan een daling van de beurs. Onze bankiers doen niet anders dus laten wij dan op zijn minst flink gaan profiteren van dalingen die er ongetwijfeld gaan komen. Niemand heeft het dan weer zien aankomen in Den Haag, nou wij wel dus. U zult ze wel weer gaan horen over groei en nooit meer terugkerende recessies en eeuwigdurende groei….

Bart Hoogakker

dagboekvaneenbelegger-banner

Bart Hoogakker (1966) begon al op zijn zestiende met beleggen en maakte onder andere de crash in 1987, de campinghausse van 1997 en de internetcrash van 2000 mee. Sinds 1992 geeft hij ook beleggingstrainingen en seminars, waarin hij zijn kennis en ervaring deelt met andere beleggers. U kunt Bart ontmoeten bij de diverse door hem en zijn partners georganiseerde beurscafés. Meer info daarover vindt op www.dagboekvaneenbelegger.nl

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *