Column: Goud in de Zwitserse Alpen

Volgens een artikel op Bloomberg ligt ergens ver weg verscholen in de Zwitserse Alpen, vlakbij een oude landingsbaan geschikt voor kleine privéjets, een enorme bunker waarin naar alle waarschijnlijkheid de grootste goudvoorraad van de wereld opgeslagen ligt.

Het gaat om een goudopslagplaats die extreem diep verscholen ligt onder een berg van graniet en waar de ingang naar de schatkamer bewaakt wordt door zwaarbewapende, zorgvuldig gescreende beveiligers. De 3,5 ton zware hoofdingang gaat pas open na een succesvolle irisscan, een gezichtsherkenning en het invoeren van een code. Het lijkt een beschrijving rechtstreeks uit een James Bond film.

thumbnail_swiss-goldvault-teaserDe eigenaar van deze zeer zwaarbeveiligde goudopslagplaats blijft uit veiligheidsoverweging geheim. Alleen al het noemen van een naam kan leiden tot issues met betrekking tot de veiligheid van deze bijzondere onderneming.

Klant worden van deze partij zal je niet zomaar lukken. Je komt sowieso uit hogere kringen, beschikt over enorm veel geld en bent in het bezit van de juiste connecties. Maar ook dan nog zal je een test moeten doorstaan. Voor elke aangenomen klant worden er gemiddeld één a twee afgewezen. “Wij willen geen problemen”, zo luidt het antwoord van degene die het moeizame interview ondergaat.

Het is vrij duidelijk dat, hoewel het voor de gewone burger maar moeilijk valt te bevatten, er een blijvend groeiende behoefte is aan edelmetaal, maar ook aan een beveiligde opslag ervan. Het bezit van fysiek goud is een hedge tegen onveilige banken, obligaties die niks meer opleveren en markten die steeds volatieler worden.

AunexumSafe

Toch is er ook voor u een mogelijkheid om uw edelmetaal uitstekend beveiligd in Zwitserland op te laten slaan. Aangezien Goudstandaard beschikt over een AFM-vergunning mogen wij opslag van edelmetaal faciliteren. Wij hebben kort geleden besloten om onze opslagfaciliteiten onder te brengen in een aparte B.V. genaamd AunexumSafe.

Dit hebben wij gedaan omdat wij merken dat er veel vraag naar is en wij opslag echt tot een kernactiviteit willen maken, zeker na de enorme groei van de afgelopen jaren. Door het oprichten van deze B.V. zijn onze cliënten nóg beter beschermd bij verschillende (faillissement)scenario’s. Achter AunexumSafe staan dezelfde mensen als achter Goudstandaard, ondergetekende is nu verantwoordelijk voor zowel Goudstandaard als AunexumSafe.

Opslag in Nederland

AunexumSafe heeft ook een opslaglocatie in Nederland, aan u dus de keuze waar u uw edelmetaal eventueel zou willen opslaan. Ik kan niet genoeg benadrukken dat deze opslag gealloceerd plaatsvindt. Dat betekent dat als u een goudbaar aankoopt met een zogenaamd baarnummer, dat deze baar dan ook daadwerkelijk voor u apart in de kluis wordt opgeslagen. U heeft in zowel Nederland als Zwitserland de mogelijkheid de opslaglocatie te bezoeken en uw edelmetaal persoonlijk te bekijken.

Opslag in Zwitserland heeft verder als voordeel dat er over zilver, platina en palladium baren geen btw betaald hoeft te worden. Dit komt omdat Zwitserland geen lid is van de EU. Verder is Zwitserland van oudsher de locatie waar alle partijen hun waardevolle zaken bewaren. Er lijkt een ongeschreven wet te bestaan dat Zwitserland bij elk conflict neutraal blijft, omdat er door beide strijdende partijen waardevolle zaken liggen opgeborgen.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website www.aunexumsafe.nl.

Sander Noordhof

gs-logo-breed

Deze column van Sander Noordhof verscheen afgelopen weekend op GoudstandaardGoudstandaard is gespecialiseerd in de verkoop en opslag van fysiek edelmetaal. Wilt u meer informatie over beleggen in edelmetalen? Bel ons op +31(0)88 46 88 488 of mail naar [email protected].

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders