In 2021 blijft de gebruikelijke acceptatie van cryptocurrency nieuwe hoogtepunten bereiken dankzij de groei van populaire sectoren zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s). Zonder het Ethereum-netwerk zou de explosieve groei van het afgelopen jaar niet mogelijk zijn geweest.

Het Ethereum-netwerk zag de prijs van Ether (ETH) op 27 april naar een nieuw recordniveau uitbreken na de succesvolle lancering van de “Berlin” -upgrade op 15 april. De prijs van Ether is de afgelopen vijf dagen met 27% is gestegen van een dieptepunt van $ 2.107 op 25 april naar een nieuw record van $ 2.680 op 27 april. Omdat altcoins aan momentum lijken te winnen. Dit blijkt uit gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView.

De beweging is voorspeld door ETH/BTC

Zoals opgemerkt door Raoul Pal, oprichter en CEO van Real Vision Group, zijn tekenen van een naderende uitbraak al een tijdje zichtbaar. Ether won terrein op de topcryptocurrency, na de prijsstijging op 24 april, toen Bitcoin (BTC) zakte naar $ 46.000 voordat het weer boven $ 54.000 sprong. De afgelopen maanden hebben de strijd met hoge transactiekosten en tragere bevestigingstijden zwaar op de prijs van Ether gedrukt.

De opwinding rond DeFi en NFT’s heeft in deze geleid tot torenhoge activiteit op het netwerk. De gemiddelde begon gasvergoeding te dalen tot meer beheersbare niveaus, nadat de upgrade in Berlijn met succes was geïmplementeerd op 15 april. Dit leidde tot een toename van het handelsvolume op de beste gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap en SushiSwap.

De toename van de activiteit, met een meerderheid van de beste DeFi- en NFT-protocollen die momenteel op Ethereum werken, heeft ertoe geleid dat de prijs van Ether op korte termijn, sneller is gestegen dan BTC. Dit was voorspeld door verschillende analisten. Op 25 april begonnen VORTECS ™ -gegevens van Cointelegraph Markets Pro, bullish vooruitzichten voor Ether te detecteren, voordat de recente prijsstijging plaatsvond.

De VORTECS ™ -score, exclusief voor Cointelegraph, is een algoritmische vergelijking van historische en huidige marktomstandigheden afgeleid van een combinatie van gegevenspunten, waaronder marktsentiment, handelsvolume, recente prijsbewegingen en Twitter-activiteit.

De VORTECS ™ -score voor Ether begon op 23 april hoger te groeien en op 25 april een hoge score van 71 te noteren. Dit was te zien ongeveer vijf uur voordat de prijs de komende twee dagen met 11% begon te stijgen. De Ether-prijs lijkt goed gepositioneerd voor verder opwaarts potentieel. Met DeFi-gerelateerde activiteit opnieuw op de opwaartse trend en opwinding voor Ethereum 2.0 en de volledige migratie naar Proof-of-Stake.