’s Werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling, Binance, betreedt de non-fungible token-industrie door zijn eigen NFT-platform en marktplaats te introduceren. Maandag kondigde het bedrijf de aanstaande lancering aan van Binance NFT, een nieuw NFT-platform. Naar verwachting zal het in juni operationeel worden. Helen Hai Binance NFT-hoofd zei dat Binance NFT ernaar streeft om, op basis van de blockchain-infrastructuur van Binance, minimale NFT-transactiekosten te bieden.

Doordat Binance NFT hetzelfde accountsysteem zal delen als Binance.com, zullen de nieuwe NFT-marktplaats en aanbiedingen beschikbaar zijn voor alle bestaande Binance-gebruikers. Binance NFT zal, volgens de aankondiging, debuteren met twee hoofdlocaties. Een daarvan is een “Handelsmarkt” waar dagelijkse gebruikers NFT’s kunnen creëren, waarbij Binance een verwerkingsvergoeding van 1% in rekening brengt.

“Premium Event”, een categorie, richt zich op exclusieve samenwerkingen en samengestelde collecties, waarbij artiesten 90% van de winst uit NFT-verkopen ontvangen. Changpeng Zhao, Binance CEO, zei dat Binance miljoenen gebruikers over de hele wereld bedient, van wie velen nu toegang zullen hebben tot de snelgroeiende NFT-ruimte.

Zhao zei verder dat in overeenstemming met hun toewijding aan de vrijheid van geld wereldwijd en het bouwen van een inclusief ecosysteem, de Binance NFT-marktplaats ook kleine waarde makers zal ondersteunen. De marktplaats zal dit doen door gebruikers de hoogste liquiditeit en goedkoopste vergoedingen te bieden, volgens de CEO van Binance.

NFT’s zijn unieke digitale verzamelobjecten die online worden gebracht met behulp van blockchain. Dit is de onderliggende technologie van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Nu zijn de meeste NFT’s gebaseerd op de Ethereum-blockchain, terwijl andere blockchains, zoals Binance Smart Chain, Binance’s smart contract blockchain-netwerk, de ruimte beginnen binnen te komen.