Op 24 april zag Dogecoin (DOGE) op een gegeven moment meer liquidaties dan Bitcoin (BTC). Er is een aanzienlijk grote vraag, wordt hiermee aangetoond, naar het verhandelen van de meme-cryptocurrency. Zelfs nu Bitcoin en Ether (ETH) moeite hebben om te herstellen. DOGE is nog steeds een van de meest verhandelde cryptocurrencies op de wereldmarkt. Verschillende trends en statistieken, zoals sociaal volume, handelsvolume en liquidaties op de termijnmarkt, geven dit aan.

Grote liquidaties houden in dat er echt een grote vraag is naar DOGE

Het veel is moeilijker om gegevens over openstaande rente op de futuresmarkt en liquidaties op te blazen. Hoewel sommige statistieken, zoals het dagelijkse volume op kleine beurzen, vaak overdreven zijn. Op 24 april gaf Bybt.com aan dat binnen 12 uur meer dan $ 44 miljoen aan DOGE-posities geliquideerd zijn. Bitcoin zag $ 117,4 aan liquidaties.

Vergeleken met de nummer een crypto suggereert het dat de handelsbelangen rond DOGE relatief hoog blijven. Ook laten de gegevens van CoinMarketCap zien dat het dagelijkse handelsvolume van DOGE op alle beurzen hoger is dan bij de meeste cryptocurrencies. DOGE registreerde van 23 naar 24 april $ 11,5 miljard aan dagelijks handelsvolume. Cardano (ADA), Binance Coin (BNB) en XRP zagen in dezelfde periode een lager handelsvolume dan DOGE ondanks grotere marktkapitalisaties.

In de nasleep van de bull-markt zou een groot deel van de vraag naar DOGE kunnen komen van de instroom van nieuwkomers op de cryptocurrency-markt. NYUU, een pseudonieme handelaar, zei dat de meeste van zijn vrienden de afgelopen week cryptocurrencies hebben gekocht. De cryptocurrencies die onlangs werden gekocht, waren XRP en DOGE. En dat is niet verwonderlijk.

Volgens de handelaar blijkt het dat elk van zijn vrienden cryptocurrencies deze of vorige week heeft gekocht. $XRP en $DOGE zijn vooral zeer dicht bij de high. Ook gaf hij aan dat eenieder die hij 1-2 jaar geleden probeerde te overtuigen om te kopen en het opgaf, nu binnen is. Hij is niet zeker hoeveel vers geld er nog over is om binnen te komen, aldus de handelaar.

Gegevens van TheTie laten zien dat de sociale statistieken voor DOGE groeien. Los van de stijgende vraag naar DOGE van nieuwe investeerders die de cryptocurrency-ruimte betreden. Vaak toont het volume van sociale media, authentieke interesse in een cryptocurrency op Twitter en andere sociale mediaplatforms gedurende een langere periode.

Een aanhoudende opwaartse trend voor DOGE?

Voordat er een mogelijke nieuwe opstap plaatsvindt, is het gezond dat de markt voor cryptocurrency consolideert, volgens analisten. Een analist die zich richt op cryptocurrencies, John Street Capital, zei dat $BTC nog steeds + 75% YTD is. En gezien het gebazel in delen van de markt met bewegingen in $ DOGE enz., is consolidatie gezond voordat de opwaartse trend wordt hervat. Het laat ook nieuwe bedrijven of ‘echt geld’ toe, aldus John Street Capital.

Het zou een gunstiger klimaat kunnen creëren voor kleinere altcoins, zoals DOGE, om te rallyen. Als Bitcoin en Ether comfortabel blijven consolideren boven respectievelijk $ 50.000 en $ 2.200.