Na de laatste prijsdoorbraak nadert Ether (ETH) de top 30 van meest waardevolle activa ter wereld. Bovendien biedt het verder bewijs dat het ontwikkelaarsnetwerk zich midden in een krachtige bullmarkt bevindt. Woensdag piekte de ETH-prijs op $ 2.741,78, wat volgens de gegevens van TradingView een nieuw record ooit markeert. De totale marktkapitalisatie van Ether bedraagt nu $ 315,4 miljard met een huidige waarde van ongeveer $ 2.730.

Volgens vergelijkingswebsite CompaniesMarketCap.com is Ether nu het 33e meest waardevolle bezit, ter wereld met de winst en haalt het snel het edelmetaal platina in. De totale marktkapitalisatie van gedolven platina is afgeleid van een analyse van de cumulatieve productie van de grondstof sinds 1900. Deze is geschat op ongeveer $ 303 miljard. CompaniesMarketCap.com schat dat 250 miljoen ounce platina zijn gedolven, gebruikmakend van gegevens van Statistica en Johnson Matthey Technology Review.

Hoewel de winsten verbleken in vergelijking met ether en andere cryptocurrencies, is platina dit jaar het best presterende edelmetaal. Platina is op jaarbasis bijna 14% gestegen, terwijl zilver en goud zijn gedaald. In de zeer nabije toekomst zou Ether aan nieuwe mijlpalen kunnen beginnen. Momenteel bevinden de volgende zes meest waardevolle bedrijven of activa zich binnen $ 35 miljard van hun marktkapitalisatie. En bijna allemaal zijn ze actief in traditionele industrieën.

Ether is dit jaar goed bezig geweest, voor wat de algehele prestaties betreft. De tweede grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is sinds 1 januari meer dan 360% gestegen dankzij een sterke bullmarkt. Ook dankzij een groeiende gedecentraliseerde financiële acceptatie en optimisme over aanstaande Ethereum-verbeteringsvoorstellen.

De prijsprestaties van ETH werden onlangs ondersteund door nieuws dat de Europese Investeringsbank een nieuw aanbod van ‘digitale obligaties’ op het Ethereum-netwerk lanceert. Ook groeit de dominantie van Ethereum op de markt. Nu vertegenwoordigt de cryptocurrency 15,1% van de totale markt voor digitale activa. Bitcoin (BTC) heeft ondertussen zijn dominantie zien dalen tot onder de 50%.