Bron: Telegraaf

Beleggers zijn opnieuw massaal in een tot voor kort vrij anonieme belegging gestapt. De cryptomunt dogecoin steeg donderdag 44%, nadat Tesla-topman Elon Musk zijn miljoenen volgers opriep dogecoin te kopen.

Musk is al veel langer fan van dogecoin, de digitale munt die dit jaar bijna 660% in waarde steeg.

Zij kan in waarde nog niet tippen aan de twaalf jaar oude bitcoin. Die ging naar bijna $42.000, om vervolgens donderdag tot $37.000 waarde terug te gaan.

„Dogecoin is de crypto van het volk”, twitterde Musk, sinds kort de rijkste man op aarde. Dat leidde direct tot een stormloop, vergelijkbaar met zijn oproep om bitcoin te kopen.

Ook miljardair Mark Cuban voegde zich bij de oproep om de kleinere broer van de bitcoin aan te schaffen. „Als ik kon kiezen tussen het winnen van de lot voor de loterij en dogecoin dan zou ik dogecoin kopen”, stelde hij.

Volgens beiden heeft dogecoin een heel praktisch concept: de software is open source en het maakt betalingen en andere transacties tussen personen mogelijk, zonder tussenkomst van een bank.

Bij particulieren heeft de munt met een stripafbeelding grote populariteit gekregen; varianten op de afbeelding worden breed gedeeld. Daar sluit stripboekenfanaat Musk zich graag bij aan.
Het aandeel van Muks autobedrijf Tesla zakte overigens bijna 1,5%.