Gemini, de grote Amerikaanse cryptocurrency exchange, laat haar gebruikers nu cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) kopen met Apple Pay en Google Pay. Gemini-gebruikers kunnen nu hun betaalpassen verbinden met Apple Pay of Google Pay om crypto met fiat op het platform te kopen, volgens een aankondiging van donderdag. Gebruikersgelde zullen beschikbaar zijn om een uur nadat een aankoop is gedaan, op te nemen, merkte Het bedrijf op.

Voor meer dan 30 cryptocurrencies die worden ondersteund op Gemini, is de nieuwe functie beschikbaar gesteld. Inclusief voor belangrijke munten zoals BTC, Ether (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH). Ook voor de op Ethereum gebaseerde tokens zoals AAVE, DAI en Maker’s MKR. Hoeveel kosten er nodig zijn om cryptovaluta te kopen via Apple Pay of Google Pay, heeft Gemini niet aangegeven.

Terwijl bankoverschrijvingen en crypto-naar-crypto-stortingen gratis zijn, behoudt het platform 3,49% van het totale aankoopbedrag van stortingen die zijn uitgevoerd via bankpasoverboekingen. De afgelopen maanden is de cryptocurrency-industrie uitgebreid in termen van groeiende integraties met traditionele financiële betalingsdiensten zoals Apple Pay. De grote crypto-betalingsverwerker BitPay kondigde in februari een belangrijke Apple Pay-integratie aan.

Zo kunnen gebruikers verbinding maken met Apple Wallet en voor goederen en diensten betalen met digitale munten zoals BTC, ETH en LTC. Simplex, crypto-betalingsbedrijf, stelde Apple Pay-gebruikers ook in staat om de COTI-cryptocurrency in maart te kopen.