De recente dip in de crypto ruimte zag DOT kelderen naar een prijs die voor het laatst gezien werd in februari. Hoewel alle altcoins de dip meemaakten, is DOT begonnen met het herstel van de enorme val, tot $34,90 in de handel van vandaag. Deze opleving is te danken aan het ecosysteem van indrukwekkende projecten die belangrijke upgrades en partnerschappen blijven introduceren.
Laten we eens kijken naar enkele opmerkelijke Polkadot updates/nieuws van de afgelopen week.

Polkadot breidt zijn machtspositie op de kapitaalmarkt uit
De inzet wordt steeds hoger voor Polkadot nu het netwerk de staked capitalization rangschikking blijft domineren. De polkadot koers verwachting is daarom ook uiterst positief te noemen

Staking Rewards meldt dat Polkadot momenteel de op een na grootste crypto asset is met betrekking tot staked waarde. Het platform heeft bijna $21 miljard aan DOT vergrendeld – wat 64,3% van het circulerende aanbod vertegenwoordigt. De gemiddelde jaarlijkse beloningen voor het staken van DOT worden geschat op meer dan 13,15%. De Polkadot verwachting voor de toekomst is zeer positief.

PINT ontvangt zachte toezeggingen van Polkadot-initiatieven

Nu de lanceringsdatum voor parachains nadert, nemen Chainsafe en Stateless Money stappen om de toegang tot de mogelijkheden van het Polkadot ecosysteem te helpen verbeteren via de Polkadot Index Network Token (PINT). Deze twee organisaties zullen toezicht houden op de index en helpen bij het bepalen van de indexsamenstelling. Een zeven leden tellende expertgroep genaamd de PINT Council zal samen met een Constituent Committee de PINT token besturen.

Projecten zoals Acala, Equilibrium, Litentry, Plasm, Moonbeam, en HydraDX hebben zich aangemeld om deel te nemen aan dit nieuwe initiatief, zowel als onderdeel van het Constituent Committee als index componenten.

ChainSafe ontvangt subsidie voor uitbreiding van Chainlink Oracle Pallet op Polkadot

Chainsafe, een door Polkadot aangedreven project, heeft een Chainlink Community Grant ontvangen voor de verbetering en doorlopende ondersteuning van de Chainlink Oracle Pallet, ontwikkeld voor Polkadot’s cross-chain ecosysteem. De subsidie zal de oracle pallet software uitbreiden en daarmee ontwikkelaars helpen een betrouwbare en veilige bron van externe data feeds te integreren in de applicaties die gebouwd zijn op de Polkadot en Kusama parachains.

Polkadot Buildathon: India ontving meer dan 1000 aanvragen

Het evenement is een op India gerichte hackathon die tot doel heeft ontwikkelaars in staat te stellen de technologie te creëren die nodig is voor de volgende fase van het internet, met een prijzenpot van 14.000 dollar. Op 22 april ontving Polkadot Buildathon meer dan 1.000 aanmeldingen van zowel coders die nieuw zijn met blockchain als van degenen die willen voortbouwen op hun ervaring op dit gebied. Het evenement loopt over negen weken in twee fases.

Standard Protocol slaat handen ineen met Litentry om IDO Whitelisting te verbeteren

Litentry, een Decentralized Identity (DID) aggregator, heeft een samenwerking aangekondigd met een Polkadot-gebaseerd Collateralized Rebasable Stablecoins (CRS) protocol genaamd Standard Protocol. De teams zullen samenwerken om de IDO whitelisting te verbeteren om eerlijkheid en decentralisatie te garanderen.

Bovendien zal Standard Protocol Litentry gebruiken als een identiteitsdataprovider om zijn kredietberekeningsmodel te voeden en zal het naar verwachting de identiteit van gebruikers beter weergeven. Standard Protocol is ook van plan om Litentry’s geaggregeerde DID API te integreren om het onderpandtarief aan te passen.

DOT-prijs

De markt blijft DOT zien als een belangrijk project in de DeFi ruimte, aangezien de prijs de afgelopen week sterk horizontaal verhandeld heeft met een korte rally naar highs op 19 april. Echter, eind vorige week, verwierp het DeFi token de weerstand op $32 en dook naar de steun van $28.