Sorare NFTs

Sorare

Sorare is een fantasy voetbal game style platform dat is gebouwd op de Ethereum blockchain. De game is gelanceerd in 2019, en is gebaseerd op echte gebeurtenissen op het voetbalveld in voetbalcompetities van over de hele wereld waaronder de populairste competities in Europa, Azië, en Noord en Zuid-Amerika. Ook grote internationale toernooien zoals de Champions League en het EK worden ook gebruikt voor het spel.

Spelers kunnen digitale ruilkaarten kopen, verkopen en verruilen om een collectie op te bouwen waarmee je mee kunt doen aan toernooien in het spel. Deze toernooien zijn gratis om aan deel te nemen en de spelers kunnen een team van vijf spelers opstellen om de strijd aan te gaan met andere spelers voor prijzen. Deze prijzen kunnen bestaan uit nieuwe kaarten of ETH. Dit is de cryptocurrency die wordt gebruikt om kaarten te kunnen kopen en verkopen.

Hoewel, het antwoord op de vraag “Wat is Sorare?” zal afhangen aan wie je het vraagt. Sommige gebruikers zijn minder gefocust op het spel zelf, en meer geïnteresseerd in de status van één van de spannendste NFT-projecten van het moment. Deze gebruikers worden aangetrokken door een kans om als een van de eerste en waardevolste NFT’s in de sportwereld aan te schaffen.

Is Sorare veilig?

Eén van de beste punten aan het beginnen op het platform van Sorare, is dat je geen geld hoeft te storten, geen bankgegevens hoeft in te voeren, en je niet door een langdurige identiteit check hoeft te gaan om aan de slag te gaan met het spel. Je kunt hier makkelijk binnen enkele minuten een account aanmaken. Wanneer je een account hebt aangemaakt zul een gratis starter pack ontvangen. Deze kaarten kunnen worden gebruikt om mee te kunnen doen aan toernooien ondertussen kun je kijken of dit platform interessant is voor jou om in te investeren.

De kaarten die je in het begin ontvangt kunnen gebruikt worden om mee te kunnen doen in de Rookie League wat eigenlijk werkt als een gratis versie van Sorare, in deze competitie kun je meer kaarten winnen om een steeds beter team op te bouwen. Je kunt zo veel tijd besteden in de Rookie League als dat je zelf wilt zonder er geld aan te hoeven besteden.

De gameplay en het score systeem werkt hetzelfde als in de hogere competities. Zo kun je je eigen team kiezen, en er leuke prijzen mee winnen. Het kan een goede hulp zijn om erachter te komen of Sorare iets is waar je graag mee verder wilt en wilt klimmen in de verschillende competities. Om mee te kunnen doen met een andere competitie zal het nodig zijn om geld te investeren in het spel (dit hoeft niet veel te zijn).

Ervaringen Sorare

Het kan tijd kosten om Sorare volledig te begrijpen, het zal nog meer tijd kosten om de waarde van de spelers precies in te schatten. Maar als je jezelf hebt aangemeld, en je hebt deelgenomen aan een aantal van de Rookie Leagues dan zul je snel over deze kennis beschikken.

Hier is een korte samenvatting over de basisregels van het spel:

Het team waarmee je een toernooi instapt moet bestaan uit vijf spelers, deze spelers zullen punten voor je verdienen tussen de 0 en de 100. Dit hangt af van hoe goed de spelers presteren in de echte wedstrijden die ze wekelijks spelen. Deze teams moeten bestaan uit:

 • 1 keeper
 • 1 verdediger
 • 1 middenvelder
 • 1 aanvaller
 • 1 extra speler (willekeurige positie)

Je kunt één van deze spelers kiezen als jouw aanvoerder, dit zal deze speler een bonus geven van 20%. Er kunnen ook andere soorten bonussen verdient worden door de spelers afhankelijk door het type en de ervaring van de kaart zelf, bijvoorbeeld aan hoeveel toernooien de kaart al heeft meegedaan. Kaarten van het huidige seizoen krijgen ook een bonus van 5%, maar je kunt ook nog gewoon de kaarten van voorgaande seizoenen gebruiken. Om een voorbeeld te geven, kaarten uit het 2019/2020 seizoen kunnen nog steeds gebruikt worden in het 2021/2022 seizoen, of zelfs in een toekomstige competitie in 2030 bijvoorbeeld.

De voor- en nadelen van de Sorare marktplaats

Wanneer het aankomt op het investeren in een bepaald NFT-project is het handig om een aantal van de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Hieronder bespreken we een aantal punten.

Voordelen

 1. Het project wordt gesteund door een aantal van de invloedrijkste voetballers van dit moment zoals Antoine Griezman en Gerard Pique.
 2. De NFT’s hebben een doel doordat je ze kunt gebruiken in het spel van Sorare.
 3. Er is geen identiteit verificatie proces nodig voor het aanmaken van je account
 4. Doordat het spel is gebouwd op de Ethereum blockchain kan het spel van over de hele wereld gespeeld worden.

Nadelen

 1. Het gebruik van Ethereum blockchain kan het gebruik van het spel voor sommige spelers duur maken.
 2. Het is onduidelijk of ze daadwerkelijk een blockchain nodig hebben.
 3. Kan niet gekocht worden door middel van traditionele betaalmethodes, zoals bankoverschrijving of PayPal.
 4. ETH is de enige valuta die gebruikt kan worden op dit platform.
 5. Je wordt hier alleen uitbetaald in cryptocurrency, en de Sorare wallet is semi-custodial. Dit betekent dat ze de gegevens van je wallet beheren.
 

Een NFT kopen op Sorare

Er zijn verschillende manieren om NFT’s van Sorare te kopen. Op de website van Sorare alleen zijn er al drie verschillende manieren voor het aankopen van NFT’s. De eerste methode om Sorare NFT’s te kopen is door te zoeken naar nieuwe kaarten die op het platform zijn gelanceerd. Elke dag, biedt Sorare nieuwe kaarten aan. Deze nieuwe kaarten worden verkocht via veilingen. Je zult dus een hoger bod moeten plaatsen dan andere spelers om deze kaarten aan te kunnen kopen.

Als je liever je kaarten wilt kopen op een andere manier kun je er voor kiezen een om deze te kopen in de Manager Sales pagina. Hier kun je direct kaarten kopen die van andere spelers die deze niet meer nodig hebben in hun team. Wanneer je de NFT’s koopt via deze methode, zul je een vaste prijs moeten betalen wat de ander er voor vraagt.

Ook is het mogelijk om andere spelers op Sorare een bericht te sturen om ze te vragen of ze een speler die ze bezitten willen verkopen. Je doet dit door een direct bod uit te brengen op deze spelers. Je kunt een bod uitbrengen in ETH en je kunt dan direct de kaart overnemen wanneer de andere speler akkoord gaat met de geboden prijs.

Een NFT verkopen op SorareSorare NFT verkopen

Je kunt ook je eigen spelers gebruiken om een ruil deal te maken met een andere speler. Ook hiervoor heb je een Sorare wallet nodig met daarin ETH. Sorare maakt het makkelijk om ETH aan te kopen door middel van een bankoverschrijving. 

Sorare kaarten werken hetzelfde als andere vormen van NFT op de Ethereum blockchain, dit betekent dat je ze ook kunt verhandelen op andere marketplaces zoals OpenSea.

Veelgestelde vragen

Is er een Sorare token of aandeel?

Er zit een bedrijf achter de producten en service die Sorare te bieden heeft, maar dit bedrijf is niet openbaar en te verhandelen op de aandelenmarkt. Ook bestaat er geen token dat verbonden is aan Sorare dat je kunt verhandelen op de crypto markt. In andere woorden, iemand die je een optie aanbiedt om een soort publiekelijke investering te maken in Sorare probeert je waarschijnlijk op te lichten.

Waar kan ik alle  data vinden binnen Sorare?

Er bestaan meerdere websites waar je de data over Sorare en andere NFT’s kunt analyseren. Als je alleen geïnteresseerd bent in het analyseren over data van Sorare, dan is SorareDate de beste website voor jou.

Bestaat er een Sorare Discord kanaal?

Er bestaat een officiële Sorare Discord, de link naar dit kanaal kun je vinden op de website van Sorare. Let er wel op dat er ook Discord servers zijn die claimen ook een officieel kanaal te zijn van Sorare. In deze groepen kunnen zich ook oplichters bevinden.

Waar kan ik Sorare packs kopen?

Op dit moment, verkoopt Sorare geen nieuwe kaarten door middel van packs. Alle nieuwe spelers die te kopen zijn op het platform worden individueel aangeboden voor veiling op de website van Sorare. Wel heeft Sorare laten weten dat er in de toekomst wellicht weer de optie zal zijn om pakketten aan te kopen via het platform.

Wat is Sorare Mega?

Het Sorare platform is voor iedereen te gebruiken om applicaties te maken waarmee je gebruik kunt maken van de NFT’s van Sorare. Sorare Mega is een van deze applicaties waarmee je verschillende games kunt spelen, en gebruik kunt maken van je Sorare NFT kaarten.

Tot slot…

Het maken van een account op Sorare is gratis. Ook kun je gratis kennismaken met het spel en je tijd nemen om alles goed te kunnen begrijpen. Wanneer je het spel begrijpt, kun je onderzoek doen naar welke NFT’s er te koop staan.

Investeer niet blind in kaarten in de hoop hier geld mee te verdienen. Neem je tijd goed onderzoek te doen naar welke kaarten je iets op kunnen leveren in het spel. Het platform geeft je genoeg opties om gratis kennis te maken, en ervaring op te doen

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *