De op meme gebaseerde cryptocurrency, Dogecoin (DOGE), die een favoriet is van Elon Musk, heeft een nieuwe datum voor zijn prijsdagboek. De verschijning van Elon Musk op Saturday Night Live. Musk omschreef zichzelf, in een tweet op woensdag, als “The Dogefather”, terwijl hij zich voorbereidt op het hosten van de populaire Amerikaanse televisieshow op 8 mei.

Als het gaat om Dogecoin staat Musk bekend om zijn PR-stunts. Hierbij leiden posts op sociale media vaak tot prijsstijgingen, iets wat ook Bitcoin (BTC) ten goede is gekomen. De laatste publiciteitsronde van Musk zorgde onmiddellijk voor een opleving in DOGE/USD, die op het moment van publicatie 20% in uren was gestegen. Een bekend scenario voor Dogecoin-fans.

De altcoin-sector wasduurder gemaakt, door de vorige prijsdip van Bitcoin, terwijl DOGE ver onder zijn recente recordhoogte van $ 0,47 lag. Musk had die piek ook gedeeltelijk veroorzaakt. Met de laatste raketlancering van een van zijn bedrijven, SpaceX, had hij beloofd “een letterlijke Dogecoin op de letterlijke maan te zetten”.

Een geïmproviseerde “feestdag”, genaamd “Dogecoin Day”, zag vorige week een poging om de DOGE-prijs op tijd voor de lancering op een stratosferische $ 4,20 te brengen. Uiteindelijk een beweging die ver achterbleef bij de verwachtingen.

Brede altcoin-sterkte in het oog gehouden door analist

Toch plaatste de nieuwste tweet DOGE onmiddellijk in de top drie van dagelijkse bewegers met 20% winst naar $ 0,32. DOGE versloeg hiermee Ether (ETH), die zelf net nieuwe recordhoogtes had gepost. Bitcoin bleef variëren. Echter, het slaagde er niet in om $ 55.000 steun in een zegen te krijgen voor degenen die een voortzetting van “alt season 2.0” verwachtten.

Rekt Capital het populaire Twitter-account, merkte dinsdag op, dat dit recente herstel in Altcoin Market Cap veel scherper is dan het herstel na terugkeer in februari. Hierbij werden verschillende herhalingen in 2021 vergeleken. Volgens Rekt Capital is zelfs de werkelijke, 17%, terugslag in april zelf ondieper dan die van februari. Dit zijn allemaal tekenen die wijzen op een sterke interesse in Altcoins in het algemeen, aldus Rekt Capital.

Een positief tegenwicht werd gevormd voor de stemming, door ongefundeerde geruchten dat Facebook later op de dag een BTC-toewijzing in zijn kwartaalinkomsten zou aankondigen.