Volgens een marktanalist scoort Bitcoin (BTC) hoog op de rug van een “zeer lage en gezonde” indicator. Deze zou BTC naar een belangrijk weerstandsniveau van $ 58.000 kunnen stuwen. Lex Moskovski, analist, merkte in een tweet op, op dinsdag dat de financieringspercentages voor futures suggereren dat de BTC-prijsrun van deze week volledig organisch was.

Bulls geboeid door “lage en gezonde” financieringspercentages

Een populaire maatstaf voor het meten van de gezondheid van BTC-prijsbewegingen, zijn financieringspercentages. In wezen laten deze percentages zien welke traders aan de rechterkant van de inzet staan, long of short. Zo betekent een hoog financieringspercentage op een platform dat longs shorts “betalen”. Het tegenovergestelde geldt vanzelfsprekend bij lage financieringspercentages.

Bij het bepalen of een opwaarts potentieel waarschijnlijk zal voortduren of op korte termijn verwacht zal worden, zijn analisten op zoek naar negatieve koersen. Moskovski zei dat momenteel de omstandigheden goed zijn. Verder dat de beweging tot $ 55.000 waarschijnlijk niet werd gevoed door speculatieve handelsacties. Hij schreef dat de financiering erg laag is en gezond.

En dat deze aanloop in Bitcoin van de spot kwam en er duurzaam uitziet.

Trends op de lange termijn blijven onveranderd intact

Het onderwerp van debat op dinsdag onder technische waarnemers was, hoe hoog BTC/USD zou kunnen gaan en toch duurzaam zou kunnen blijven. Voor de maker van analysebedrijf NorthmanTrader, Sven Henrich, zijn met name de belangrijkste Fibonacci-niveaus het bekijken waard. Het 0,618 Fibonacci-niveau, zoals altijd een bron van steun en weerstand wordt nagestreefd, ligt in het bijzonder nu net boven $ 58.000.

Ook de site van een Bitcoin all-time high van februari, die meerdere weken standhield. Henrich en Rekt Capital, het populaire Twitter-account, benadrukten ondertussen voortschrijdende gemiddelden en een 76-daagse technische opwaartse trend als sleutel tot het bepalen van de ondersteuning. Gedurende recente prijsdalingen hebben deze BTC/USD in bedwang gehouden.

Hierbij worden de 100-day en 21-week cijfers als een streep in het zand voor bulls beschouwd. Rekt Capital merkte op over de 76-daagse trend dat de prijs zich op de terugweg ernaartoe terugtrok. Echter, het raakte het uiteindelijk niet echt aan en dat hoefde niet, volgens Rekt Capital. Bitcoin heeft op korte termijn geen rode lijnen overschreden, geven beide perspectieven aan. Dit zou het einde van zijn bull run kunnen betekenen.