Volgens de CEO van SBI Group heeft het grote cryptocurrency-bedrijf Ripple zijn plannen om openbaar te worden niet opgegeven, ondanks de voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse toezichthouders. CEO van de Japanse financiële gigant SBI Group, Yoshitaka Kitao, beweerde dat Ripple van plan is een beursgenoteerd bedrijf te worden.

Dit zal gebeuren nadat Ripple een gerechtelijke procedure tegen haar heeft geregeld door de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten. Kitao zei dat zowel Ripple CEO Brad Garlinghouse als uitvoerend voorzitter Chris Larsen van plan zijn om Ripple openbaar te maken, tijdens een presentatieoproep op woensdag. Ripple zal na de huidige rechtszaak openbaar worden. De huidige CEO wil dat doen. Chris wil dat doen, volgens Kitao.

De investering van SBI in Ripple zijn vruchten zou afwerpen na een mogelijke openbare notering, zei Kitao. Hij merkte hierbij op dat SBI de grootste externe aandeelhouder van Ripple is. Verder voorspelde hij dat blockchain-consortium R3, een ander industriebedrijf dat actief wordt ondersteund door SBI, op een dag ook openbaar zal worden. Kitao gaf aan dat zij hebben geïnvesteerd in fintech-bedrijven en dat ze die technologie toepassen in hun groep.

En dat ze die technologie ook verspreiden over de industrie. Dat is de basisstrategie van de SBI Group, zei Kitao. Vorig jaar hintte Garlinghouse op een mogelijke beursintroductie en voorspelde dat IPO’s vaker zouden voorkomen in de crypto- en blockchain-industrie. Hij zei dat je in de komende 12 maanden IPO’s zult zien in de crypto/blockchain-ruimte. Zij zullen niet de eerste zijn en zij zullen niet de laatste zijn, maar hij verwacht dat zij aan de leiding staan, volgens Garlinghouse.

Hij zei dat het een natuurlijke evolutie is voor hun bedrijf. Op het verzoek van CoinTelegraph om commentaar reageerde Ripple niet onmiddellijk.