Elon Musk, miljardair-ondernemer, is op Twitter gegaan om de cryptocommunity te verzekeren dat hij geen van zijn persoonlijke BTC-voorraad heeft verkocht. Hoewel zijn bedrijf Tesla winst realiseerde met zijn recente Bitcoin (BTC) -aankopen. Naar aanleiding van beschuldigingen van komiek Dave Portnoy kwamen de opmerkingen van Musk.

Volgens Portnoy had de CEO van Tesla geprofiteerd van een Bitcoin pump-and-dump die gecreëerd was door zijn openbare verklaringen ter ondersteuning van de cryptocurrency. Musk verwerpt de bewering van Portnoy en verklaarde dat Tesla 10% van zijn bezit verkocht, in wezen om de liquiditeit van Bitcoin te bewijzen als een alternatief voor het aanhouden van contanten op de balans.

Musk voegde toe dat hij niets van zijn Bitcoin heeft verkocht. Tesla verkocht een deel van zijn Bitcoin-bezit in het eerste kwartaal van 2021, wat een netto-opbrengst van $ 272 miljoen genereerde. Zoals CoinTelegraph meldde. Het bedrijf heeft de bull run van de cryptomarkt, in februari van dit jaar, gekatalyseerd, nadat het een strategische acquisitie van $ 1,5 miljard aan Bitcoin had onthuld.

Dit had een waarde van 7,7% van zijn toenmalige bruto kaspositie. Tesla kondigde, in dezelfde maand, ook aan dat het BTC-betalingen voor zijn auto’s zou gaan accepteren. En benadrukte dat het de fondsen in Bitcoin zal opslaan in plaats van ze in contanten om te zetten.

Musk schrok er meestal voor terug om te onthullen hoeveel Bitcoin hij persoonlijk bezit. Echter, zijn laatste tweet suggereert dat hij terughoudend is om het te verkopen. Volgens CoinGecko heeft BTC, op het moment van publicatie, de afgelopen 24 uur 3% winst geboekt om te handelen tegen $ 53.600.