Zakenman Kevin O’Leary gelooft nog steeds dat Bitcoin bovenop het token zal blijven, terwijl de prijs van Ether deze week een recordhoogte bereikte. Gisteren zei de Shark Tank-ster tegen CNBC dat Ether (ETH) “altijd nummer twee zal zijn” voor Bitcoin (BTC). Hoewel op het moment van het interview het token een hoge prijs ooit bereikte van meer dan $ 2.600, en meer dan $ 2700 op het moment van schrijven.

Hiertegenover staat dat de prijs van Bitcoin in april volatiel was en naar een nieuw record steeg van meer dan $ 64.000, terwijl hij later onder $ 50.000 daalde. Ether werd eerder gebruikt als een ‘volg- en betalingssysteem’, maar de prijs van het token maakte het op dit moment te duur voor dat doel, volgens O’Leary. Institutionele beleggers die intrekken op Bitcoin, kunnen de drijvende kracht zijn achter de crypto-activa die dit jaar de hoogste prijzen ooit hebben bereikt, gaf hij verder aan.

O’Leary voegde eraan toe dat Bitcoin altijd het goud zal zijn en Ethereum zal altijd het zilver zijn. Hij bezat crypto sinds 2017, zei de Shark Tank-ster, en vorige maand kondigde hij aan dat hij 3% van zijn portefeuille aan Bitcoin zou toewijzen. Hij noemde digitale activa echter eerder ‘crypto crap’ en Bitcoin ‘geen echte valuta’. O’Leary is ook een voorstander van duurzame cryptomining.

Zo pleit hij tegen ‘bloedmunten’, d.w.z. onethisch gedolven cryptocurrencies, waaronder enkele in China. Hij heeft gezegd dat zijn crypto-investeringen alleen ‘schone’ Bitcoin zouden omvatten ‘onder een mandaat van 0 koolstofatomen’.