Waarom je juist nu met een alternatieve inkomstenbron beginnen

Afgelopen jaar is ongelofelijk hectisch geweest. Er zijn mooie kansen geweest op de beurs, en enkele tegenslagen. Zo heeft corona toch nog behoorlijk wat invloed gehad. Daartegenover, er zijn bijzonder innovatieve ontwikkelingen geweest. Denk daarbij aan metaverses of NFTs die op de markt zijn gekomen. Deze non-fungibel tokens zijn zelfs zo populair geworden dat zelfs Melania Trump, de vrouw van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, er eentje op de markt heeft gebracht!

Al deze turbulente ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat meer mensen na zijn gaan denken over een alternatief inkomen. De zekerheid van een baan of een huis zijn minder zeker geworden. Niet uitzonderlijk dus mensen meer om zich heen zijn gaan kijken of een gokje wagen op sites als Unibet.

Wat voor trends zijn er geweest?

Op de aandelenmarkt zijn er een aantal flinke tegenslagen geweest. De schokkende logistieke ketens en corona-gerelateerde problemen, maken het lastig voor nationale economieën om weer op te krabbelen. Dividend investeren zal voorlopig dus even moeten wachten, want bedrijven zijn voorzichtiger geworden door deze gebeurtenissen.

Met de aankomende beleidswijzigingen in Nederland, is het maar de vraag of vastgoed een lucratieve sector is om in te blijven beleggen. Er worden meer stappen ondernomen om beleggers actief te weren. Onder andere Rotterdam heeft een tijd terug regels ingevoerd ten nadele van beleggers. Dit maakt het lastiger om een extra inkomstenbron uit huur te genereren. Een alternatief om naar te kijken is staking!

Waarom staking lucratief is

Investeren in crypto staking is net iets anders dan investeren in een munt zelf. In plaats van de munt te verhandelen, houd je deze in je digitale wallet en krijg je daar rente over. Munten die hieraan meedoen zijn te herkennen aan de Proof of Staking (PoS). Crypto staking is niet onderhevig aan bepaalde schommelingen, omdat je bijvoorbeeld niet de apparatuur voor het cryptominen hoeft aan te schaffen. Iedereen kan hier dus relatief eenvoudig mee beginnen. Nu crypto meer en meer mainstream wordt, loont het juist nu de moeite om in te stappen! Bedenk wel dat je de munten in de tussentijd niet kan verhandelen, maar dat is bij alle lange termijn beleggingen zo. Zolang je de munten niet verhandelt, kun je er rendement over krijgen! Mooi meegenomen, toch?

Conclusie

Hoewel het onzeker is wat de toekomst gaat brengen, is het van belang om na te denken over eventuele alternatieve inkomstenbronnen. Er zijn spannende technologische ontwikkelingen gaande, maar ondertussen zijn er ook serieuze problemen in de wereld, die weerslag kunnen hebben op de traditionele alternatieve inkomstenbronnen zoals vastgoed of beleggen in aandelen. In deze onzekere tijden is het prettig om een alternatieve inkomstenbron te hebben. Een uitkomst kan zijn om te investeren in cryptomunten die werken met Proof of Staking. Zo heb je in ieder geval iets om op terug te vallen bij een onverwachte tegenslag!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders