“Het mag gezegd worden dat 2020 een doorbraakjaar was voor cryptocurrencies, aangezien leiders zoals Bitcoin het jaar ervoor enorme knallers kende en Ethereum op de tweede plaats echt tot zijn recht kwam. Van grote hedgefonds managers zoals Paul Tudor Jones die Bitcoin gebruikt als een hedge tegen inflatie, tot grote beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy en Square die activa in Bitcoin investeren.

Cryptocurrency verstevigt zijn plaats op de markten als een sterk instrument waar veel interesse naar is. Een van de grootste evenementen tegen het einde van het jaar was toen PayPal aankondigde Bitcoin aan hun platform toe te voegen, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om Bitcoin op te slaan en er aankopen mee te doen. Dit alles wijst erop dat crypto’s  op weg zijn om een steeds populairder te worden, en dat wat ooit als taboe werd beschouwd en alleen aan de dapperen was besteedt nu mogelijk ook een aantal kansen op de financiële markten biedt. Laten we eens kijken hoe de twee grootste cryptocurrencies het tot nu toe vergaat in 2021.”

 

Bitcoin’s boom

Tot nu toe heeft Bitcoin (BTC) in 2021 het soort volatiliteit laten zien dat we van cryptocurrencies gewend zijn. De oudste en grootste cryptocurrency ter wereld bereikte zijn hoogste punt ooit en brak de grens van     $ 40.000 toen het op 8 januari $ 40.729 bereikte en vervolgens in slechts vier dagen kelderde tot $ 34.107 – een daling van 16%. Vanaf dat moment kende BTC, slechts 2 dagen later op de 14e opnieuw een snelle stijging naar $ 39.200, gevolgd door een daaropvolgende daling van 22% naar $ 30.479 op de 27e. Zoals je kunt zien, was 2021 al een rollercoaster voor de leider van de crypto’s, en het is pas februari.

MicroStrategy, een van de grote spelers die in 2020 activa in Bitcoin heeft geïnvesteerd, heeft aangekondigd dat ze van plan zijn Bitcoin te blijven kopen en verschillende benaderingen te verkennen. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, zei: “In de toekomst blijven we van plan onze bitcoin te behouden en extra overtollige kasstromen in bitcoin te investeren. Bovendien zullen we verschillende benaderingen onderzoeken om extra bitcoin te verwerven als onderdeel van onze algemene bedrijfsstrategie ”. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 70.784 bitcoins en de plannen om er meer te verwerven, vallen binnen het doel van Saylor om een leider te worden in het crypto-rijk. Dit draagt verder bij aan de naam die Bitcoin het afgelopen jaar voor zichzelf heeft gecreëerd, als een optie voor bedrijven om activa in te investeren en wat sommige investeerders op dit moment zelfs een “veilige haven” noemen. De wereld houdt nu zijn adem in om te zien wat er vervolgens zal gebeuren met de prijs van Bitcoin: zou het opnieuw de hoogte van $ 40.000 kunnen doorbreken net zoals een paar weken terug, of zal zijn ”bubbel” barsten?

 

Ethereum’s opkomst

 

Bitcoin was niet de enige cryptocurrency die een uitblinker had, aangezien ’s werelds op een na grootste cryptocurrency Ethereum (ETH) eind januari een recordhoogte bereikte. ETH bereikte op 25 januari voor het eerst $1476, mede omdat het een enorme upgrade naar zijn onderliggende netwerk ondergaat. De crypto heeft nu een marktkapitalisatie van ongeveer $140 miljard. De Ethereum-blockchain is dé technologie waarop ETH draait, en deze is nu 10 keer meer waard dan op het dieptepunt in maart 2020. De 5 jaar oude cryptocurrency heeft zijn plaats als sterke concurrent in het crypto-rijk al verstevigd. Ethereum is sinds oktober 2020 bijna 300% gestegen.

Toch heeft ETH dit jaar tot nu toe zeker zijn aandeel in de volatiliteit laten zien. ETH begon het jaar met een indrukwekkende stijging van 75% tussen 1 en 9 januari, voordat hij op de 12e in slechts drie dagen met 18% daalde. Vanaf de 12e sprong ETH een behoorlijke 27% op de 28e.

Ethereum 2.0 belooft het systeem sneller en beter te maken door gebruik te maken van innovatieve technologie. Volgens analisten zijn twee mogelijke factoren die hebben geleid tot de stijging van Ethereum het feit dat de crypto extreem innovatief is, en het feit dat Ethereum 2.0 de transactiekosten zal verlagen, wat handig is voor degenen die handelen in gedecentraliseerde financiën (DeFi). De upgrade van Ethereum belooft ook de mijnbouw die momenteel vereist is voor de blockchain af te schaffen, ten gunste van het gebruik van een ‘proof-of-stake’-systeem om transacties te valideren. Naast deze verbeteringen heeft Ethereum ook aangekondigd dat Ethereum-futures-handel op 8 februari van start gaat, wat betekent dat beleggers nu in de toekomst kunnen speculeren op de waarde van ETH, wat de deur opent voor een geheel nieuwe manier van beleggen. Het feit dat Ethereum nu al dit soort verbeteringen aanbrengt in hun systemen kan veel goeds voorspellen voor de crypto en creëert vertrouwen bij investeerders in de innovatie die in gang wordt gezet.

 

Het komt neer op 

Het komende jaar lijkt vol kansen te zitten voor een underdog-crypto zoals Ethereum om zijn stijgende lijn voort te zetten, en gezien de recente prestaties van Bitcoin, zullen velen zich afvragen of de leider van de crypto’s onder de $30.000 zal zakken. De tijd zal het leren, maar voor degenen die willen investeren in cryptocurrency-prijzen in de vorm van CFD’s, is het misschien de moeite waard om het nieuws in de gaten te houden zodat je kan zien waar de door jouw gekozen crypto’s naartoe gaan.

Zoals we al zeiden, winnen cryptocurrencies zoals Bitcoin en ETH snel aan momentum onder hedgefonds-miljardairs en grote beursgenoteerde bedrijven, omdat beleggers op zoek zijn naar alternatieve instrumenten die niet zo zwaar worden beïnvloed door economische factoren zoals rentetarieven. Een andere drijvende factor voor de stijging van cryptocurrencies ligt in het feit dat de DeFi-markt zou kunnen worden gebruikt om de traditionele financiële wereld te transformeren door zaken zoals leningen opnieuw te creëren, zonder verbonden te zijn met een centrale autoriteit. Het valt nog te bezien wat dit jaar voor crypto’s zal brengen, maar met de sterke start die we hebben gezien bij de twee grootste cryptocurrencies ter wereld, zou dit een heel interessant jaar kunnen worden voor degenen die al in cryptocurrency-prijzen investeren.

Één manier om te investeren in cryptocurrency-prijzen is in de vorm van CFD’s of Contracts for Difference, waarmee u kunt profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen (zowel stijgingen als dalingen) van topcryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en vele anderen, zonder de noodzaak om de onderliggende waarde te kopen (zoals bij elke echte Bitcoin). In feite bieden de meeste brokers naast crypto’s nog veel meer instrumenten aan, waaronder grondstoffen, indexen, ETF’s, valuta’s en aandelen van de populairste bedrijven van vandaag.

Kwaliteitsbrokers bieden ook een verscheidenheid aan tools denk hierbij aan videolessen , informatieve pdf’s en een-op-een training met een live beleggingscoach om u te helpen uw handelsvaardigheden in uw eigen tempo te ontwikkelen. Welke broker u ook kiest, zorg ervoor dat u deze tutorials van de videolessen en ander educatief materiaal bekijkt zodat u de handelsreis begint met meer kennis op voorhand.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 78.16 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html