Bitcoin daalt met 25% naar $13.300

De prijs van Bitcoin is al meer dan 25% gedaald ten opzichte van het all-time high van $20.000 dat afgelopen weekend werd bereikt. Op het moment van schrijven staat de prijs van de virtuele munt op $13.300, het laagste niveau in twee weken tijd. Ook andere virtuele munten zijn de afgelopen 24 uur behoorlijk in waarde gedaald, zoals het overzicht van Coinmarketcap laat zien. De meeste crypto valuta zijn in een dag tijd met 25 tot 35 procent in waarde gedaald.

De de extreme prijsontwikkelingen vinden er veel transacties plaats op het Bitcoin netwerk, waardoor de transactiekosten sterk zijn toegenomen. Omdat het netwerk maar een beperkt aantal transacties kan verwerken wordt er voorrang gegeven aan gebruikers die bereid zijn de hoogste transactiekosten te betalen. De afgelopen maanden waren die kosten gemiddeld $5 per transactie, maar op het moment van schrijven is dat al opgelopen tot meer dan $30.

Prijs Bitcoin daalt 25% vanaf all-time high (Bron: Coindesk)

2 gedachten over “Bitcoin daalt met 25% naar $13.300

 • 22 december 2017 om 13:40
  Permalink

  Laat die gehakt molen maar draaien, Crypto tokens zijn geen goede waarde objecten maar is uiteindelijk een software licentie!!

  Beantwoorden
 • 22 december 2017 om 19:45
  Permalink

  Tijdens de Tulpen manie en spoorweg aandelen was het piramide spel ook populair. Terwijl de armoe verder stijgt, zitten een stel figuren hun vermogen te vergokken.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.