De Bitcoin bestaat al een paar jaar en wint nog steeds aan populariteit. Het is dan ook niet verkeerd om ons een te verdiepen in een paar opmerkelijke feiten over de groei van deze virtuele munt. Per dag wordt er $289 miljoen aan betalingen doorgevoerd via Bitcoin. Dat lijkt niet veel in vergelijking met de ruim $17,5 miljard die met VISA overgeboekt wordt en met de $9,8 miljard aan transacties die MasterCard dagelijks verwerkt, maar het is al meer dan het bedrag dat dagelijks verwerkt wordt door Western Union.

Als je Bitcoin vergelijkt met PayPal dan wordt meteen duidelijk hoe razendsnel het gebruik van Bitcoin groeit. In drie jaar is het aantal PayPal gebruikers van 123 miljoen naar de 173 miljoen gesprongen. Leg daar maar eens Bitcoin’s stijging tegenover: van 13.000 naar drie miljoen in diezelfde jaren.

Meer bedrijven accepteren Bitcoin

Met zulke getallen is het logisch dat bedrijven staan te springen om geld te investeren. Het grootste bedrijf dat bitcoins accepteert blijft Microsoft. Dell staat daar net onder en ook Dish Network is erg goed bezig. Er komen jaarlijks talloze bedrijven bij die door het succes ook dit digitale betaalmiddel accepteren.

Het grootste gedeelte van de bitcoin gebruikers is man en meer dan de helft is tussen de 19 en 34 jaar oud. Inmiddels zijn er ook al verschillende bitcoin miljonairs, zoals de Winkelvoss Twins die in totaal $11 miljoen in bitcoins waard zijn, of Satoshi Nakamoto die inmiddels al 980.000 bitcoins bij elkaar heeft gespaard. Vandaag de dag zijn er bijna 500 geldautomaten ontwikkeld waar mensen Bitcoins kunnen kopen.

Bitcoin blijft maar groeien. Steeds meer bedrijven investeren en het gebruik wordt alsmaar aangemoedigd. Om die reden is het erg interessant om eens te kijken naar een stel opvallende feiten binnen de industrie. Deze infographic laat op een overzichtelijke manier zien waarom Bitcoin nou zo’n succes boekt! Het onderzoek is onder meer uitgevoerd door fillupmyluggage met dank aan dr-discount.nl voor de illustraties.

bitcoin-infographic

Bitcoin in een infographic