tweedehands auto

De 2 beste bespaartips voor jouw auto!

Autorijden is niet goedkoop. Naast de aanschafprijs komen er een heleboel andere kosten kijken bij het bezitten van een auto. Denk maar aan brandstof, onderhoud, vasten lasten zoals verzekeringen of wegenbelasting, en nog veel meer. In deze blog helpen wij je door het geven van de 2 beste bespaartips met betrekking tot jouw bolide!

Bespaartip 1: de aanschafprijs

Een auto is vaak één van de slechte investeringen van je leven, tenzij je deze handige tip volgt. De waarde van een gloednieuwe auto uit de dealer wordt significant minder wanneer hij de garage uitrijdt. Eenmaal op jouw naam gezet betekend dat je auto ‘tweedehands’ is wanneer je besluit om hem te verkopen. Een tweedehands auto levert nou eenmaal minder geld op dan gloednieuwe auto uit de showroom. Kies er daarom altijd voor een tweedehands en auto die goed onderhouden is. Hierdoor verlies je minder geld bij de verkoop als dat je hem gloednieuw had gekocht. Kijk hierbij ook naar de afschrijving van een auto. Deze wordt berekend door de technische en economische levensduur. Een gloednieuwe Mercedes uit het jaar 2022 schijft jaarlijks voor een hoger bedrag af dan een Toyota uit 2010. Een auto is slechts een vervoersmiddel die je van punt A naar B brengt.

tweedehands auto

Bespaartip 2: brandstof

Brandstof behoord vaak tot een van de grootste kostenposten van een auto. Hier kun je op besparen door niet langs de snelweg te tanken. De brandstofprijs langs de snelweg is nagenoeg altijd duurder als dat van een tankstation in een dorp, stad of zelfs over de grens wegens zijn ligging. Ook kun je op brandstof besparen door bewust een zuinigere auto te kopen. Het brandstof verbruik van een auto wordt bepaald door het type motor en gewicht. Een kleine hybride hatchback is zuiniger dan een V8 SUV. Heb je al een auto gekocht en woon je niet bij de Duitse of Belgische grens? Dan kun je alsnog brandstof besparen door simpelweg economischer te rijden. Dit doe je door zo snel mogelijk op te schalen, zo min mogelijk te remmen, en zo min mogelijk gas geven. Ook is het zuiniger om achter een vrachtwagen te rijden. De vrachtwagen doorbreekt de wind en creëert een lagere weerstand voor je auto waardoor hij minder kracht hoeft te leveren en zuiniger rijdt. Let er hierbij wel op dat je ten alle tijden een veilige afstand aanhoudt.

Uiteindelijk staan de kosten van een auto in verband met de bereidheid van een consument. Hoe bereid is de consument om meer te betalen voor comfort, luxe en veiligheid wanneer hij van punt A naar B rijdt.

Lees ook: De rol van flexibele werktijden in de werkomgeving

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *