Starten met investeren

4 financiële voorspellingen voor 2023

In de financiële wereld is het belangrijk om de curve voor te blijven. Investeren en bijhouden van trends is essentieel om ervoor te zorgen dat je financiën veilig en gezond zijn. Laten we met dat in gedachten eens kijken naar wat financiële deskundigen voorspellen voor de nabije toekomst. Lees dit blogartikel snel verder en ontdek de vier belangrijkste financiële voorspellingen voor 2023!

Een verschuiving naar online bankieren

Misschien wordt dit in Nederland al veel gedaan, maar in andere landen is dit nog niet zo prevelend. Met de voortschrijdende technologie is het geen verrassing dat meer mensen online bankieren. Volgens Deloitte waren er in 2019 wereldwijd twee miljard gebruikers van mobiel bankieren, en volgens prognoses van de sector zal dit aantal tegen 2023 groeien tot 2,7 miljard. Deze verschuiving naar digitaal bankieren is verder aangemoedigd door de COVID-pandemie, omdat veel mensen zich tot contactloze betaalmiddelen hebben moeten wenden vanwege richtlijnen voor sociale afstand en thuisblijvende bestellingen. Alle tekenen wijzen op een aanhoudende populariteit van online bankieren in de komende jaren.

Groeiende vraag naar investeringen in groene energie

Naarmate meer regeringen over de hele wereld zich ertoe verbinden hun koolstofvoetafdruk te verminderen en te investeren in groene infrastructuurprojecten, zal de vraag naar investeringen in groene energie de komende drie jaar naar verwachting sterk toenemen. Volgens een rapport van Fortune Business Insights zullen hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie tegen 2026 goed zijn voor bijna 80% van de wereldwijde stroomopwekkingscapaciteit, tegenover 66% in 2020. Dit wijst op een toenemende investeringsfocus op duurzame energiebronnen.

Toegenomen volatiliteit op de wereldmarkten

De aandelenmarkt kan soms onvoorspelbaar zijn, maar deskundigen zijn het erover eens dat volatiliteit hier waarschijnlijk, althans tijdelijk, voor de nabije toekomst te verwachten is als gevolg van macro-economische factoren zoals stijgende inflatiecijfers en geopolitieke spanningen tussen grootmachten als China en de Verenigde Staten. Dit zou beleggen de komende jaren moeilijker kunnen maken dan normaal, dus beleggers moeten voorzichtig zijn bij het nemen van beslissingen over waar ze hun geld in deze periode van onzekerheid zetten en risicobereidheid onder handelaren zou kunnen leiden tot volatiele schommelingen in de aandelenkoersen op een willekeurige dag of week in heel 2023 en daarna.

Opkomst van het gebruik van cryptocurrency

Het gebruik van cryptocurrency heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt, grotendeels dankzij het gedecentraliseerde karakter ervan, waardoor gebruikers veilig geld kunnen overmaken zonder afhankelijk te zijn van traditionele financiële instellingen of overheidssystemen . Verdere legitimering door verschillende landen over de hele wereld zal naar verwachting de groei van het gebruik van cryptocurrency’s en de investeringsmogelijkheden met behulp van digitale activa zoals Bitcoin , Ethereum enz. verder stimuleren. Geschat wordt dat tegen 2023 , cryptocurrencies goed zullen zijn voor 10 procent van de totale wereldwijde transacties. Ben jij geïnteresseerd in het Ethereum kopen of andere crypto? Neem dan eens een kijkje op anycoindirect.eu.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders