Amazon stookt het vuurtje op in zijn strijd met Apple en Google. Amazon zal geen Apple TV en Chromecast apparatuur meer gaan verkopen op zijn webshop.

Amazon heeft in een brief medegedeeld aan de wederverkopers dat de producten vanaf 29 oktober niet meer verkocht zullen worden “De afgelopen drie jaar is Prime Video uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van Prime”, zo laat Amazon weten in een verklaring. “Het is belangrijk dat de streaming mediaspelers die wij verkopen goed werken met Prime Video om verwarring onder klanten te voorkomen. Roku, Xbox, Playstation en Fire TV zijn prima keuzes”, aldus Amazon

De producten van Google en van Apple zijn veel verkopende producten in de elektronicawinkel van Amazon. Deze producten zijn echter ook concurrenten van Amazon’s Fire TV en Fire TV Stick.De Apple TV en de Google Chromecast geven geen toegang tot de streamingsdienst van Apple, dit doe de Fire Stick wel.

Door deze beslissing neemt Amazon het risico op boze klanten die niet kunnen bestellen wat zij willen. De beslissing is gebaseerd op een hoger doel, namelijk het uitgroeien tot de retailer voor fysieke en virtuele zaken.

Forrester analist James McQuivey zegt in The New York Times dat het niets voor Amazon is om zo territoriaal te zijn, maar dat het een logische en misschien zelf wel onvermijdelijke stap is.

Apple heeft deze tactiek een aantal jaren geleden ook gebruikt door Netflix niet meer te gaan promoten. Apple wilde destijds geen concurrent promoten. Uiteindelijk is Apple toch van dit beleid afgestapt.