Belastingdienst houdt de superrijken in de gaten

Nederlanders  met meer dan 25 miljoen euro op de bank zullen meer aandacht krijgen van de belastingdienst. Dit gebeurt naar aanleiding van het napluizen van 80 burgers die meer dan 25 miljoen euro op de bank hebben, dit leverde de belastingdienst extra inkomsten op.

Ruim tweeduizend Nederlanders zullen beter gecontroleerd worden door de belastingdienst.  Hiervoor zal een speciaal team worden opgesteld van 10 inspecteurs “het team zeer vermogende personen”. Dit team zal dit jaar en volgend jaar actief zijn, hierna wordt er geëvalueerd of het team nog toekomst heeft voor de jaren erna.

De OESO (de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, met daarin 34 rijke landen) adviseert al sinds 2009 om de superrijken extra onder de loep te nemen, omdat daar miljoenen extra aan belastinginkomsten opgehaald kunnen worden. Een andere reden om dit te gaan doen is dat het steeds moeilijker wordt voor Nederlanders om geld te stallen in belastingparadijzen als Zwitserland en Luxemburg en dat het dus steeds makkelijker wordt om belastingontwijking of ontduiking in Nederland op te sporen.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *