Bitcoin App

Beste apps om crypto te kopen in Nederland in 2022

Het is inmiddels zo’n vijftien jaar geleden dat crypto munten op de markt kwamen. Cryptocurrency is een soort digitale valuta. Met deze valuta kan belegd worden, nadat je daarvoor eerst zelf geld hebt ingelegd. Veel mensen stonden sceptisch tegenover deze digitale vorm van geld. Anderen zagen juist kansen. Toen bleek dat kansnemers veel winst wisten te behalen, begonnen steeds meer mensen geïnteresseerd te raken in crypto. Er ontstond een ware crypto hype. Cryptomunten zijn inmiddels niet meer weg te denken.

Buiten het feit dat er inmiddels aardig wat cryptokantoren zijn, zie je dat op steeds meer plaatsen met cryptomunten betaald kan worden. Van online webshops tot fysieke eettenten, je kan er zelfs mee betalen in het online casino. Daarom is het handig om te weten wat de beste crypto apps zijn om te beleggen. Ook is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Trading212

Deze crypto beurshandelaar (broker) vindt zijn oorsprong in Bulgarije. Inmiddels werken ze vanuit Londen en zijn ze een grote partij in de markt van cryptocurrency. Ze hebben de nadruk gelegd op de mobiele app, zodat je altijd via je mobiel bij je account kunt. Met inmiddels meer dan veertien miljoen downloads blijkt wel dat er veel interesse is voor deze broker. De klantenservice is vriendelijk, maar niet Nederlandstalig beschikbaar. Ze bieden verschillende mogelijkheden voor handel, waaronder aandelen en buitenlandse beurzen.

Daarnaast bieden ze verschillende opties om over deze manier van beleggen te leren. Een van de voorbeelden is het gratis uitproberen van de app met een demo-account. Hierdoor kun je ervaring opdoen voordat je aan het echte ’trading’ gaat beginnen. Wanneer je eenmaal echt begint, zijn er verschillende opties om je inleg te bekijken. Met bijvoorbeeld grafieken kun je je investering goed controleren op winst of verlies. Daarmee wordt Trading212 als een betrouwbare partij gezien.

Bitvavo

De beste app voor crypto’s van Nederland, zo wordt Bitvavo beschreven. Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandse Bank en wordt vertrouwd door brokers en beleggers. De handelskosten zijn laag en daarbij kun je kiezen uit meer dan 88 cryptocurrencies. De uitstraling van de app is eenvoudig. Hierdoor kun je als beginner gemakkelijk je weg vinden in de app en het systeem van crypto beleggen.

Voor de experts is er een geavanceerde interface. Hierdoor is de app van Bitvavo voor iedereen geschikt. Met verschillende betalingsmogelijkheden is het eenvoudig om crypto’s te kopen. We kunnen zeggen dat de enige nadelen zijn dat de klantenservice enkel digitaal beschikbaar is. Ook kun je alleen in crypto’s beleggen. Toch wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen. Daarom is Bitvavo voor veel beginnende en ervaren crypto beleggers de thuisbasis. En dat maakt het een interessante partij.

Revolut

De oorsprong van Revolut ligt in Groot-Brittannië, waar het in 2015 werd opgericht. De app van Revolut is sinds september 2017 beschikbaar op de Nederlandse markt. Met Revolut kun je een gewone bankrekening openen en een creditcard aanvragen. Daarnaast zijn ze beschikbaar voor beleggingen. Daarbij geloven ze dat digitale munten de toekomst zijn. Ook willen ze dat deze crypto beleggingen voor iedereen eenvoudig beschikbaar zijn.

Daarmee is Revolut een complete app voor betalingen wereldwijd in reguliere valuta en in cryptocurrency. Revolut wil snelheid garanderen. Je kunt dan ook binnen no time een account openen en vervolgens in crypto’s handelen. Met de app kun je de koers van de crypto’s goed in de gaten houden. Hierdoor kun je bepalen wat de crypto in het verleden gedaan heeft, en bepalen of je moet kopen of juist verkopen. Het ontvangen van een push bericht wanneer een crypto een bepaalde waarde heeft behaald, is ook een mogelijkheid. Wanneer je interesse hebt in een alles-in-een app, is Revolut dus zeker het overwegen waard.

Coinbase

Voor zowel beginnende als gevorderde crypto beleggers is Coinbase een van de grootste en bekendste partijen. Coinbase is gevestigd in de Verenigde Staten en heeft wereldwijd meer dan 43 miljoen gebruikers. De kosten zijn laag en ze hebben een groot aanbod aan cryptocurrencies. De app is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik. Crypto’s zijn te koop met iDeal, PayPal en creditcard. Dit maakt het snel en eenvoudig om cryptomunten te kopen en te handelen.

In de app heb je goed overzicht van de door jou gekochte crypto’s. Daarnaast kun je de koersen van de cryptocurrencies continu bekijken, zodat je constant up-to-date bent. Met slimme tools zoals prijswaarschuwingen denken ze ook echt met je mee. Ondanks dat er weinig geavanceerde opties zijn om te kunnen handelen, is Coinbase voor veel crypto beleggers een aanrader, een betrouwbare en populaire partij.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders