Crypto kopen met een prepaid creditcard

Het ziet er niet op dit moment niet goed uit voor crypto. Mede wegens de economische onzekerheid wereldwijd, is er een sterk dalende trend waar te nemen.

Hoewel dit geen goed nieuws is voor mensen die crypto’s in hun wallet hebben, kan het juist ook kansen bieden. Het is immers mogelijk momenteel cryptomunten tegen relatief lage prijzen aan te kopen.

Wil je ook instappen, of je portefeuille uitbreiden? Hieronder lees je welke voordelen het heeft om dit te doen met behulp van een prepaid creditcard.

iDeal populair in Nederland

Je kunt op verschillende plaatsen, en op verschillende manieren crypto kopen. In Nederland is intussen het gebruik van iDeal behoorlijk ingeburgerd, en deze betaalwijze wordt dan ook aangeboden door bekende platforms als Bitvavo en Litebit.

Nederlandse crypto-investeerders kiezen hier dan ook het vaakst voor. Helaas bieden deze platforms niet altijd alle digitale munten aan. Wil je investeren in een bepaalde munt die ze niet aanbieden? Dan zul je moeten uitwijken naar een andere broker. Zeker als het gaat om buitenlandse partijen, kun je vaak alleen met een  creditcard betalen.

Crypto kopen ‘op afbetaling’ niet aangeraden

Maar wat voor soort creditcard kies je dan? Met een normale creditcard is er sprake van een krediet. Je leent immers geld, dat je later moet terugbetalen aan de geldverstrekker.

Investeren in crypto is echter risicovol. En wat gebeurt er als de cryptomunt die je hebt gekocht opeens veel minder waard wordt, en je de lening niet kunt terugbetalen? Verschillende banken in de VS en Groot-Brittannië hebben vanwege dit risico het kopen van cryptovaluta via een creditcard verboden.

Hoewel van een dergelijk verbod in Nederland (nog) geen sprake is, moet je je afvragen of het verstandig is om crypto te kopen met geleend geld.

De voordelen van crypto kopen met een prepaid creditcard

Wil je toch crypto kopen met een creditcard, maar geen schuld opbouwen? Kies dan voor een prepaid creditcard. Hoewel het wel de vrijheid en andere voordelen van een creditcard biedt, loop je geen gevaar op een schuld. Bij een prepaid creditcard stort je namelijk eerst geld op de bijbehorende rekening, en dit tegoed gebruik je vervolgens voor aankopen.

Nog een ander voordeel van een prepaid creditcard is, dat haast iedereen ervan gebruik kan maken. Bij de aanvraag van een normale creditcard zal – net zoals dat voor de meeste kredieten geldt –  de geldverstrekker je kredietwaardigheid bij het BKR checken.

Heb je ooit eerder een betaalachterstand opgelopen? Bijvoorbeeld bij je hypotheekverstrekker, telecomprovider of energieleverancier? Dan staat er een aantal jaar een negatieve aantekening bij het BKR. De meeste creditcardverstrekkers weigeren in dit geval een aanvraag.

Met een prepaid creditcard krijg je geen BKR check en word je tevens niet geregistreerd tijdens je aanvraag. Je hoeft enkel een geldig adres op te geven om de kaart in je postbus te ontvangen. Een prima en veilige oplossing dus wanneer je crypto wilt kopen online!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders