De voordelen van een zakelijke rekening op een rij

Als je een eigen onderneming begint, komt er veel op je af. Je moet je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, je moet een website maken zodat potentiële klanten je kunnen vinden en vervolgens moet je zorgen dat je het werk goed uitvoert. Een van de dingen die je ook goed moet regelen, is je administratie. Helaas zien we dat dit vaak het ondergeschoven kindje is bij veel ondernemers. Dat kan tot problemen leiden waardoor je misschien niet de successen behaalt die je voor ogen had. Kortom, zorg ervoor dat je je zaakjes goed regelt, zodat je niet alleen meer uit je bedrijf kunt halen, maar waarmee je je ook stress bespaart. 

Open gelijk een zakelijke bankrekening voor je bedrijf 

Een van de eerste dingen die je moet doen als je net begint met ondernemen, is een zakelijke bankrekening openen. Veel beginnende zelfstandigen maken namelijk de fout om hun privérekening en hun zakelijke rekening te combineren. Dat is niet verboden, maar het is vaak wel onverstandig. Je verliest namelijk eenvoudig het overzicht tussen wat je privéuitgaven en bedrijfsuitgaven zijn. Veel beter is het daarom om vanaf dag een van je bedrijf, je rekeningen te scheiden. Dat kun je doen door een zakelijke rekening te openen bij je bank. Dat hoeft niet veel werk te zijn. Vaak is het voldoende om even naar de site van je bank te gaan en daar te kijken welke mogelijkheden er geboden worden. Je kunt een rekening kiezen die bij de vorm en ambities van je bedrijf passen. Overweeg je om in de toekomst met meerdere mensen te gaan werken? Dan kun je ook alvast een rekening openen waarbij je meerdere betaalpassen kunt krijgen. Zo ben je klaar voor de toekomst. 

Een zakelijke rekening is veel professioneler

Als je een eigen bedrijf hebt met een eigen bedrijfsnaam, dan is het professioneler om je bedrijfsrekening ook die naam te geven. Je wilt namelijk niet dat wanneer je klanten je willen betalen, zij er niet zeker van zijn of de opgegeven naam wel de juiste is. Voorkom daarom verwarring en zorg ervoor dat je een zzp rekening openen gaat die de naam van je bedrijf draagt. Aan het begin van je bedrijf moet je het vertrouwen van je klanten nog zien te winnen en dat gaat minder goed wanneer er verwarring ontstaat. Een zakelijke rekening op je bedrijfsnaam openen, is zo gedaan. Hoe consequenter je dit doorvoert, dat wil zeggen dat je ook je site dezelfde naam geeft en je mails van je bedrijfsnaam voorziet, hoe beter de indruk zal zijn die je op je klant maakt. Iedereen weet dat een goede indruk tot nieuwe klanten leidt.  

Koppel je boekhoudsoftware aan je zakelijke rekening 

Een andere reden om voor een zakelijke rekening te kiezen, is omdat je je boekhoudsoftware aan deze rekening kunt koppelen. Dat kan je heel veel werk en stress besparen. Je moet als zelfstandig ondernemer namelijk je administratie bijhouden. Lopen je persoonlijke uitgaven en die van je bedrijf door elkaar, dan kan je boekhouding een rommeltje worden. Zorg er daarom voor dat je een zakelijke rekening hebt. Je boekhoudsoftware zorgt ervoor dat je inkomsten en uitgaven overzichtelijk bijgehouden worden. Zo voorkom je dat je in de problemen raakt met de Belastingdienst. Bovendien hou je zelf meer overzicht over je bedrijf waardoor je meer uit je bedrijf kunt halen. Bekijk de opties even om met de juiste boekhoudsoftware te werken. Er is voor ieder wel wat wils. 

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *