Deze verzekering is belangrijk als zzp’er

Er zijn steeds meer Nederlanders die kiezen voor het ondernemerschap. Niet zo gek natuurlijk, want ondernemen brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo heb je als ondernemer een stuk meer vrijheid om je eigen tijd in te delen en kun je over het algemeen een hoger tarief rekenen. Tegelijkertijd nemen ondernemers de nodige risico’s op zich. Dat is waar zakelijke verzekeringen om de hoek komen kijken.

Als zzp’er run je over het algemeen een vrij lichte operatie. Geen personeel en vaak maar weinig bedrijfsmiddelen. Daardoor zijn niet alle zakelijke verzekeringen voor jou geschikt. Een verzekering die wel heel belangrijk is voor zzp’ers, is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. In dit artikel lees je wat de polis precies inhoudt en hoeveel hij (ongeveer) kost. Lees dus snel verder!

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Laten we beginnen bij het begin en uitleggen wat deze polis precies inhoudt. Zoals je vast wel weet, hoef je als zzp’er niet te rekenen op een uitkering van de overheid als je niet meer kunt werken vanwege arbeidsongeschiktheid. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)  los je dat probleem op. Met een AOV kun je namelijk een uitkering krijgen van je verzekeraar. Op die manier kun je je vaste lasten blijven betalen en hoef je niet je (hele) spaarpot op te maken.

Nooit zonder inkomen zitten

Als zzp’er kun je over het algemeen meer verdienen dan iemand met hetzelfde beroep die in loondienst is. Daar staat tegenover dat je als zelfstandige ook helemaal zonder inkomen kunt komen te zitten als je bijvoorbeeld langdurig ziek wordt. Iemand in loondienst loopt dit risico niet, omdat hij of zij altijd terug kan vallen op een uitkering van de overheid.

Met een AOV verzekering zzp zorg je er dus voor dat je zeker weet dat je altijd een inkomen hebt. Dat is belangrijk, want je moet wel je vaste lasten kunnen blijven betalen. Kun je die niet meer betalen, dan kun je behoorlijk in de problemen raken.

Hoeveel kost het?

Je vraagt je misschien af hoeveel je maandelijks kwijt bent aan een AOV. Het is lastig om die vraag snel te beantwoorden. De kosten van een AOV hangen namelijk af van bepaalde factoren die voor iedereen anders zijn.

Allereerst maakt het uit welk verzekerd bedrag je hebt gekozen. Wil je een hoge uitkering ontvangen bij arbeidsongeschiktheid, dan zul je een hoge premie moeten betalen. Ook de branche waarin je actief bent, maakt uit voor de hoogte van je premie. In bepaalde branches is het risico op arbeidsongeschiktheid nu eenmaal hoger dan in andere branches.

Het is dus lastig om te zeggen hoeveel je precies zal moeten betalen voor een AOV. Zo is het mogelijk om een AOV af te sluiten voor minder dan honderd euro per maand, maar kan een polis ook best meer dan driehonderd euro per maand kosten. Voor een exact bedrag kun je het beste een offerte aanvragen bij een verzekeraar.

Advies inwinnen

Als je niet weet waar je op moet letten bij het afsluiten van zakelijke verzekeringen of welke vragen je moet stellen aan een verzekeraar, dan kan het een goed idee zijn om de hulp van een verzekeringsadviseur in te schakelen. Hij of zij kan je helpen bij het identificeren van de risico’s waar je bedrijf mee te maken heeft en hier de geschiktste polissen bij zoeken. Zo weet je zeker dat je niet onderverzekerd bent en dat je niet te veel betaalt.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *