Volgens Donald Trump waren het niet alleen vliegtuigen die het World Trade Center op 11 september deden instorten, maar waren er mogelijk ook explosieven bij betrokken. In een toelichting die hij op de dag van de aanslagen gaf beweert hij dat het gebouw door de stalen constructie veel te sterk is om enkel door een vliegtuig in te storten.

Trump: “Het was geen gebrekkige constructie. Het World Trade Center stond altijd bekend als een zeer sterk gebouw. Vergeet niet dat er al eens een grote bom is afgegaan in de fundering van het gebouw, en bedenkt dat de fundering het meest kwetsbare onderdeel is. En dat kon het gebouw hebben. Ik heb de plaats van de explosie toen gezien, drie of vier dagen later. Een van mijn ingenieurs gaf me een rondleiding daar en ik kon het bijna niet geloven. De helft van de kolommen was weggeblazen, maar het gebouw stond er nog.

wtc-tower-teaserHet was dus een ongelooflijk sterk gebouw, het was een van de eerste grote gebouwen die van buitenaf werd opgebouwd. Dat is ook de reden waarom het gebouw zulke smalle ramen had. Dat komt door de stalen constructie aan de buitenkant. En dat zijn grote en zware pilaren. Hoe kan een vliegtuig, zelfs een vliegtuig als een 767 of een 747, door dit staal heen komen?

Ik denk dat er niet alleen een vliegtuig was, maar dat er bijna tegelijkertijd ook bommen afgingen. Want ik kan me niet voorstellen dat er iets door die stalen constructie heen kan komen. Bij de meeste gebouwen zit de stalen constructie aan de binnenkant, rondom de liftschacht. Bij het World Trade Center zat de stalen constructie aan de buitenkant, als een blik soep. Ik denk dat het een vliegtuig was met meer dan alleen brandstof aan boord…”