Zijderoute in kaart gebracht

Het economische zwaartepunt in de wereld verschuift naar het Euraziatische continent en daarmee worden veel oude handelsroutes nieuw leven ingeblazen. Liepen de belangrijkste handelsroutes in de twintigste eeuw voornamelijk over zee, in deze eeuw spelen ook wegen en spoorverbindingen over land een belangrijke rol.

In deze transitie neemt China als grootste exporteur ter wereld de leiding, want met de aankondiging van het ‘Belt and Road’ programma en de oprichting van de Asian Infrastructure and Investment Bank werken tientallen landen samen aan het verbeteren van handelsroutes tussen Europa, Centraal-Azië, het Verre Oosten en het Midden-Oosten.

De website Reconnecting Asia heeft alle projecten die verband houden met de nieuwe Zijderoute in kaart gebracht. Letterlijk, want op hun website vinden we een interessante wereldkaart die precies laat zien waar de komende jaren nieuwe wegen, spoorlijnen en havens gebouwd zullen worden. Ook vinden we op deze website de verschillende interpretaties van de Zijderoute, waaronder die van Rusland, China, India, Iran en Turkije. Een interessante site om eens te bekijken.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders