Bank of America: “Amerikaanse aandelen sterk overgewaardeerd”

Amerikaanse aandelen zijn op dit moment zwaar overgewaardeerd, zo concludeert Bank of America Merrill Lynch na een rondvraag onder vermogensbeheerders. Maar liefst 83% van de respondenten was van mening dat de Amerikaanse aandelenmarkt op dit moment overgewaardeerd is, het hoogste percentage ooit gemeten in dit onderzoek. Volgens 32% van de ondervraagde vermogensbeheerders zijn de aandelen op dit moment wereldwijd overgewaardeerd. Ook dat is bijna het hoogste percentage sinds het begin van deze enquête in 1990.

De meeste vermogensbeheerders vinden niet alleen dat aandelen op dit moment relatief hoog gewaardeerd staan, ook handelen ze ernaar. Uit het onderzoek van Bank of America Merill Lynch blijkt dat 20% van de vermogensbeheerders “underweight” is op de Amerikaanse aandelenmarkt, wat betekent dat ze in verhouding tot hun normale portefeuilleverdeling relatief weinig Amerikaanse aandelen aanhouden. Een maand geleden was slechts 1% van deze vermogensbeheerders “underweight”.

Amerikaanse aandelen overgewaardeerd? (Grafiek via Business Insider)

‘Amerikaanse aandelen overgewaardeerd’

Volgens Michael Hartnett, beleggingsstrateeg bij Bank of America Merrill Lynch, hebben vermogensbeheerders hun verwachtingen ten aanzien van de Trump regering naar beneden bijgesteld. Toen Trump in november gekozen werd tot nieuwe president van de Verenigde Staten waren beleggers nog in de overtuiging dat hij de belastingen voor bedrijven zou verlagen en de regeldruk zou verminderen. Maar de afgelopen weken is duidelijk geworden dat die belastinghervormingen nog langer op zich laten wachten. Het lijkt er volgens Hartnett op dat het enthousiasme onder de grote beleggers is afgezwakt.

Op dit moment lijken de Europese en Japanse aandelen aantrekkelijker, omdat die de laatste jaren veel minder hard gestegen zijn dan de Amerikaanse aandelen. Amerikaanse aandelen hebben de afgelopen jaren niet alleen geprofiteerd van de extreem lage rente, maar ook van een wereldwijde vlucht richting de dollar.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders