China voegt 15 ton goud aan reserves toe

China heeft in april opnieuw edelmetaal aan haar reserves toegevoegd. Met de aankoop van bijna 15 ton goud stijgt de totale goudreserve van het land naar iets meer dan 1.900 ton. Het is de vijfde maand op rij dat de Chinezen goud kopen, na een periode van bijna twee jaar dat de goudvoorraad constant bleef. De goudreserve van China heeft een waarde van $78,35 miljard en is daarmee goed voor 2,5% van de totale reserves.

De Chinese centrale bank heeft door de jaren heen veel goud aan haar reserves toegevoegd ter diversificatie. Het edelmetaal kent geen tegenpartij risico en kan onder alle omstandigheden gebruikt worden om internationale betalingen te verrichten. Sinds het jaar 2000 heeft het land haar goudvoorraad stapsgewijs uitgebreid van 400 naar 1.900 metrische ton. Daarmee behoort China tot de zes landen met de grootste goudreserves. De laatste vijf maanden tijd heeft de centrale bank ruim 50 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zoals onderstaande grafieken laten zien.

Goudvoorraad Chinese centrale bank stijgt naar 1900 ton

China voegt al vijf maanden op rij goud aan reserves toe

China blijft goud kopen

China is in minder dan tien jaar tijd uitgegroeid tot de grootste producent, importeur en consument van het gele edelmetaal. Volgens cijfers van de LBMA was China vorig jaar goed voor een import van meer dan 1.500 ton goud. Dat betekent dat niet alleen de centrale bank, maar ook de bevolking veel goud koopt. Spaarders zien het edelmetaal als middel om hun spaargeld te beschermen tegen een waardedaling van de Chinese yuan.

De Chinese centrale bank was de afgelopen jaren samen met die van Rusland de grootste afnemer van het edelmetaal. Beide landen zien de afhankelijkheid van de dollar als een risico en versterken daarom hun positie in het edelmetaal. De laatste jaren zijn er steeds meer landen die goud kopen, want vorig jaar stegen de totale aankopen van centrale banken naar het hoogste niveau sinds 1967.

Dit artikel verscheen eerder op Holland Gold

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *