China wil $10 miljard investeren in mijnbouwsector Iran

De Chinese investeringsmaatschappij CITIC Group Corporation is bereid $10 miljard te investeren in de mijnbouwsector van Iran, zo verklaarde de Iranian Mines and Mining Industries Development and Renovation Organization (IMIDRO) dat de belangen van de Iraanse mijnbouwsector behartigt. Het geld zal nog dit jaar vrijgemaakt worden door de Chinese overheid, zo verklaarde Zhou Yafang van de Chinese investeringsmaatschappij.

iranDoor middel van investeringen in de Iraanse mijnbouwsector probeert China haar toekomstige behoefte aan grondstoffen veilig te stellen. Daarom stelt de Chinese overheid miljarden beschikbaar om staal, aluminium, koper en steenkool te winnen in Iran. Volgens Yafang zijn er genoeg financiële middelen beschikbaar om de mijnbouw van Iran te ontwikkelen.

Sinds het opheffen van de Westerse sancties krijgt de Iraanse economie weer ruimte om zich te ontwikkelen. China en Rusland zien kansen om te investeren in het Perzische land, dat met 80 miljoen inwoners en opbrengsten uit olie en gas een interessante handelspartner is.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *