China wil Europa en Rusland verbinden met handelsroute

China wil de Europese en Aziatische markt met elkaar in verbinding brengen via een nieuwe handelsroute, de Silk Road. Deze alternatieve route over land moet de afhankelijkheid van bestaande handelsroutes over zee verkleinen.

De nieuwe Silk Road begint in China en loopt via Kazachstan en Rusland naar Duitsland toe. De naam verwijst naar een oude handelsroute over het land, die China verbindt met de Middellande Zee. Deze oude Silk Road is al honderden jaren oud en loopt dwars door het Midden-Oosten.

Nieuwe handelsroute

Door de militaire presentie van de Verenigde Staten en de instabiliteit van deze regio is deze route vandaag de dag minder aantrekkelijk voor internationaal economisch verkeer. Voeg daar de toenemende handel tussen Rusland en China aan toe en je begrijpt dat het tijd is geworden voor een nieuwe route.

Afgelopen weekend bracht de Chinese premier Xi Jinping een staatsbezoek aan Duitsland, waar hij het belang van deze nieuwe handelsroute benadrukte. Volgens de Chinese premier moeten Duitsland en China intensief samenwerken om van de Silk Road een succesvolle handelsroute te maken.

Xi Jinping bracht een bezoek aan de haven van Duisburg, waar hij een goederentrein onthaalde die de volledige route van de Chinese stad Chongqing naar Europa had afgelegd.

China wil Europa en Rusland verbinden met nieuwe handelsroute

China wil Europa en Rusland verbinden met nieuwe handelsroute

Goederentrein uit China arriveert in Duitsland

Goederentrein uit China arriveert in Duitsland

Dit artikel verscheen afgelopen vrijdag in de Marketupdate Weekendeditie. Schrijf u hier in en ontvang iedere vrijdag onze nieuwsbrief!

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *