De prijs van energie-onafhankelijkheid van Rusland

Rusland is al meer dan veertig jaar de belangrijkste leverancier van aardgas voor de Europese markt. Dat betekent dat Europese landen ook erg afhankelijk zijn van Russisch gas, dat via verschillende pijpleidingen door een groot deel van Europa gedistribueerd wordt.

De VS willen voorkomen dat Europa te afhankelijk wordt van energie uit Rusland en is daarom begonnen met de levering van vloeibaar aardgas. In juni kwam het eerste schip met Amerikaans aardgas al aan in Polen en vorige week stak het eerste Amerikaans schip met steenkool de Atlantische Oceaan over om in Oekraïne haar lading te lossen.

Deze ontwikkelingen zijn opmerkelijk, want volgens experts is vloeibaar aardgas uit de Verenigde Staten ongeveer de helft duurder dan aardgas uit Rusland, terwijl Amerikaans steenkool inclusief de boottocht van meer dan 10.000 kilometer over de Atlantische Oceaan drie keer zo duur is als het steenkool dat Oekraïne zelf uit de regio Donbass kan halen. Een korte reportage van Vesti News over de politiek gemotiveerde transporten van kolen en gas uit de Verenigde Staten.

Lees ook:

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “De prijs van energie-onafhankelijkheid van Rusland

 • 31 augustus 2017 om 09:11
  Permalink

  Zinloze exercitie alleen om de russen te pesten, wake up en stop deze kinderachtige politieke spelletjes….

  Beantwoorden
  • 31 augustus 2017 om 10:28
   Permalink

   Ik heb er niks op tegen zo lang dit gaat volgens de principes van vrijhandel, maar er lijkt een politieke motivering achter te zitten. En die zal denk ik slecht uitpakken voor Oekraine en de Baltische staten…

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders