Dow Jones opent 400 punten lager, koerswinst voor 2018 verdampt

De Dow Jones index opende dinsdag 400 punten lager en zakte daarmee onder het niveau van begin dit jaar. Vooral de technologiebedrijven als Apple, Facebook en Alphabet deden het slecht, terwijl die aandelen tot voor kort een belangrijk deel van de winst van de index voor hun rekening namen. Ook in Europa gingen de beurzen dinsdag omlaag, door een combinatie van slechte bedrijfscijfers uit de Verenigde Staten en terugkerende zorgen over de Italiaanse begroting en de Brexit.

Op het moment van schrijven staat de AEX index 1,8% lager op 509 punten, terwijl de Euro Stoxx 50 index met 1,4% zakte en het laagste niveau in bijna twee jaar tijd bereikte. De bankaandelen gingen ook onderuit, want de EURO STOXX Banks Index zakte met 1,9% eveneens naar het laagste niveau in twee jaar. Deutsche Bank bereikte intraday een nieuwe all-time low van €8,08 staat op het moment van schrijven 3,8% in de min op een koers van €8,20 per aandeel. UniCredit, de grootste bank van Italië, ging met 2,68% omlaag en staat daarmee op het laagste niveau sinds eind 2016.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders