Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq breken records

Aandelen profiteren van de extreem lage rente en dat zien we nu al terug in de Verenigde Staten, waar alle grote indices deze week nieuwe records haalden. Een overvloed aan goedkoop geld zoekt rendement en duwt de aandelenkoersen verder omhoog, een opwaartse beweging die versterkt wordt door het feit dat bedrijven de lage rente gebruiken om eigen aandelen terug te kopen.

De breed gedragen S&P 500 index steeg donderdag naar een nieuw record van 2.185,70 punten en staat voor dit jaar op een winst van 6,9%. De Dow Jones index kroop met 0,6% omhoog naar 18.613,31 punten, waarmee het vorige record van 20 juli verbroken werd. Sinds het begin van dit jaar is deze index met 6,8% gestegen. De Nasdaq bereikte een niveau van 5228,40 punten en passeerde daarmee het oude record van 9 augustus. Het year to date rendement komt daarmee uit op 4,41%.

Vlucht in aandelen

In een zoektocht naar rendement kiezen steeds meer beleggers voor aandelen in plaats van obligaties. Vooral dividendaandelen zijn interessant geworden, nu staatsobligaties vrijwel niets meer opleveren. Dat de aandelenkoersen op recordhoogte staan zegt meer over de hoeveelheid geld de wereld dan over de stand van de economie. De aandelenkoersen zouden wellicht nog veel hoger kunnen staan, aangezien de superrijken op dit moment een aanzienlijk deel van hun vermogen in cash parkeren.

stocks-record-high

Aandelen in de VS naar recordhoogte (Grafiek via twitter)
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq breken records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders