Helft Amerikanen verdient minder dan vorige generatie

Er zijn steeds minder Amerikanen die meer verdienen dan hun ouders, zo blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek dat eerder dit jaar gepubliceerd werd. Van alle Amerikanen die direct na de Tweede Wereldoorlog geboren zijn haalde ongeveer 90% een hoger inkomen dan hun ouders, terwijl de generatie die in de jaren zestig en zeventig geboren werd in 60% van de gevallen het inkomen van de vorige generatie wist te overtreffen.

De sociale mobiliteit werd daarna niet beter, ondanks alle investeringen in het onderwijs en een hogere participatiegraad van vrouwen op de arbeidsmarkt. Zo heeft van alle mensen die in de jaren tachtig geboren zijn nog maar iets meer dan de helft een hoger inkomen dan de vorige generatie.

‘American Dream’

Uit het onderzoek getiteld ‘The Fading American Dream: Trends in Absolute Income Mobility Since 1940‘ blijkt dat de jongere generatie er niet alleen in inkomen steeds minder op vooruit gaat, maar dat verschillen tussen de hoge en lage inkomens door de jaren heen ook aanzienlijk groter zijn geworden.

Dit onderzoek bevestigt het beeld dat de ‘American Dream’ voor steeds meer Amerikanen een droom zal blijven. Er zijn steeds minder goedbetaalde banen, terwijl twintigers met steeds hogere studieschulden aan hun carrière beginnen.

Steeds meer Amerikanen verdienen minder dan hun ouders (Bron: The Equality of Opportunity Project)

Eén gedachte over “Helft Amerikanen verdient minder dan vorige generatie

  • 10 november 2017 om 19:02
    Permalink

    Feitelijk is de verdeling van de welvaart onrechtvaardig. 5% schijnt 90% van het V.S. vermogen te hebben en 95%, 10%. Geschiedkundig was dat een sein voor opstanden en sociale onrust. Deze lage lonen na 1980 geven aan dat de globale concurrentie, automatisering en robotisering, moordend is. Voorts is de wereldbevolking fors gestegen zodat meer monden gevoed en te werk gesteld moeten worden, concurrerend tegen hongerloontjes, al dan niet via uitkering programma-s. Het wordt de hoogste tijd voor geboorte beperking via condooms, anti-conceptie middelen e.d. De ongebreidelde bevolking explosie, vooral in Azië en Afrika zorgt voor hongersnoden, oorlogen, milieu rampen, aarderosie en volks verhuizingen zoals wij die nog dagelijks zien. Dat is de schuld van de politiek en het groot-kapitaal en banken. De 3e wereld oorlog is voor geprogrammeerd!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.