Het nut van vergelijken en oversluiten bij lenen

Vergelijken, we doen het allemaal. Je telefoonabonnement, (zorg)verzekering, internetabonnement en ga zo maar door. Terecht, want hoe vind je anders de beste prijs-kwaliteit verhouding voor het product of de dienst die jij nodig hebt?

Wat vervolgens na afsluiten wel eens vergeten wordt is om één keer in de zoveel tijd, ook al voordat het abonnement afloopt, weer eens rond te kijken om te zien of het goedkoper kan. Vaak kun je hetzelfde product na een (paar) jaar, al dan niet bij dezelfde aanbieder, voor minder geld afnemen dan je nu doet.

Leningen vergelijken

Je wilt een lening aanvragen. Veelal gaat het daarbij niet om de minste bedragen. En juist dan is het belangrijk om te vergelijken. Want juist bij hoge bedragen maakt een rente van 0,5% meer of minder echt een verschil. Om goed te kunnen vergelijken is het verstandig om offertes op te vragen bij diverse kredietaanbieders en financieel tussenpersonen als bijvoorbeeld Postkrediet. Kijk hierbij ook zeker naar de voorwaarden van de lening, deze zijn minstens zo belangrijk als het rentepercentage. Kijk bijvoorbeeld hoe omgegaan wordt met het uitstaande leenbedrag op het moment dat één van de contractanten overlijdt of als het gaat om boetevrij aflossen.

Je lopende lening oversluiten

In het geval van een bestaande lening is ‘rondkijken om te zien of het goedkoper kan’ ook bijzonder aan te raden. Momenteel liggen de rentes voor het afsluiten van een lening historisch laag. Het opnieuw afsluiten van je lopende lening tegen een lagere rente, ook wel oversluiten genoemd, kan daarom tot een forse besparing op de totale kosten van je lening leiden. Dit vertaalt zich vervolgens in een kortere looptijd of lagere maandlasten.

En het nut?

Dat lijkt ons duidelijk. De beste prijs-kwaliteitsverhouding voor een lening naar jouw keuze, dezelfde lening tegen betere voorwaarden en/of dezelfde lening tegen een lagere rente. Op zijn minst de tijd van het onderzoeken waard want het aanvragen van een offerte is gratis, vrijblijvend en verplicht je tot niets. Wat houd je tegen?

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders