Infographic: Wat verwachten beleggers in 2015?

De maand december is nog niet eens halverwege, maar Bloomberg deed alvast een rondvraag onder beleggers over hun verwachtingen voor volgend jaar. Kort samengevat verwachten beleggers in 2015 veel van de aandelenmarkten in ontwikkelde landen, van beleggingen in vastgoed en aandelen van opkomende markten. Van goud, grondstoffen, staatsobligaties en zogeheten ‘junk bonds’ hebben beleggers minder hoge verwachtingen voor 2015.

Over het algemeen is de stemming onder beleggers ten aanzien van de wereldeconomie somber. Van alle respondenten verwacht 38% dat de economie volgend jaar verslechtert, een toename ten opzichte van de vorige peiling in juli. Een soortgelijk aantal beleggers (37%) is neutraal en iets minder dan een kwart (24%) verwacht dat de economie in 2015 zal verbeteren. Verder valt op dat Janet Yellen van de Federal Reserve populairder is bij beleggers dan ECB-president Draghi.

Tenslotte laat de infographic zien dat men het meest bezorgd is over deflatie in de Eurozone (89%), gevolgd door Japan (74%). In de VS maakt slechts 47% zich zorgen over deflatie, niet vreemd als je bedenkt dat het bbp daar op jaarbasis weer met enkele procenten groeit.

infographic-economic-outlook

 

Wat verwachten beleggers van 2015? Een overzicht van Bloomberg

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders