Israël geeft Nederland advies: investeer in start-ups

De Nederlandse overheid moet meer geld in start-ups gaan investeren, aldus Gideon Soesman, mede oprichter van Greensiol investments.

Start-up gezant Neelie Kroes en minister Kamp (Economische zaken) bezoeken deze week een start-up conferentie in Israël. Gideon Soesman hoopt dat de Nederlandse overheid hier van leert en meer in start-ups gaat investeren.

Nederland denkt te conservatief, aldus Gideon Soesman. Een Nederlandse ambtenaar wil geen geld geven aan een bedrijf dat binnen 2 jaar failliet is, maar dat moet wel. Van alle start-ups gaat 60 tot 70 procent in de eerste twee jaar failliet. De andere 30 procent die wel succesvol zijn, leveren geld en werkengelegenheid op.

Het verschil tussen Nederlanders en Israëli’s is dat Israëli’s falen geen probleem vinden en Nederlanders wel. Israëli’s durven te investeren, ook al gaat het een paar keer fout. Nederlanders vermijden dit liever.

Deze opvatting wordt gedeeld door Bob Singor. Bob Singor is een 24-jarige webdeveloper die anderhalf jaar geleden verhuist is naar Israël om een bedrijf op te starten. Hij is dit bedrijf begonnen in Israël omdat hij in Nederland geen investeringen los kreeg voor zijn bedrijf.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders