A crime Called Private Mortgage Insurance

Belangrijke details over de financiële consequenties van het uiteenspatten van de Amerikaanse huizenmarktzeepbel halen niet of nauwelijks het nieuws. Dat geldt ook voor de praktijken van hypotheekverzekeraars.
Wat is het geval? Hypotheken worden deels door de Federal Housing Agencies verzekerd (soort nationale hypotheekgarantie) maar ook deels door marktpartijen verzekerd. Dat pretenderen althans hypotheekverzekeraars van o.a. hypotheeksecurisaties want zodra hypotheken kapot gaan, dan blijken die verzekeringen niets om het lijf te hebben.
Dergelijke hypotheekverzekeringen werden ook aan hypotheekgiganten Fannie Mae en Freddie Mac verkocht. De bizarre constatering is nu dat beide partijen het belang hebben om de verzekering voor hypotheekverliezen niet aan te spreken. Dat komt omdat de verzekeraars eigenlijk helemaal geen reserves hebben en omdat Fannie Mae en Freddie Mac – indien zij de verzekering wel zouden aanspreken – af zouden moeten schrijven op de waarde van hun hypotheekbeleggingen. En ondertussen is het de Amerikaanse belastingbetaler die de rekening krijgt toegeschoven.
Lees hoe de Amerikaanse toezichthouders – van het ministerie van Financiën, de Federal Reserve, de FDIC, FHA, tot aan federale staten – hun medewerking verlenen aan deze praktijken.. 
Over de problemen op de Amerikaanse huizenmarkt gesproken; het verkochte aantal huizen is wederom gedaald. Evenals de prijzen..
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo