Ik was mijn mailbox een beetje aan het opruimen en toen kwam ik de volgende email van Beurs.com tegen. Ik had hem destijds meteen gemarkeerd en nu weet ik waarom…

Dit was namelijk precies het hoogtepunt van de Bitcoin rally. Hieronder zie je de betreffende mailing van Beurs.com. Onder het artikel staat de koersgrafiek van Bitcoin. Ik heb voor het gemak met een rode pijl het ‘koopadvies’ gemarkeerd.

From: nieuwsbrief@beurs.com
To: Frank Knopers
Subject: Laatste kans om Bitcoin te kopen < $1.000?
Date: Wed, 27 Nov 2013 11:59:05 +0000

Bitcoin is goed op weg om meer vroege beleggers miljonair te maken dan Google, Facebook en Twitter SAMEN!

Beste belegger,

De IPO van Twitter maakte in één klap 1.600 mensen dollarmiljonair! Medewerkers die aandelen in handen hadden gekregen en vroege investeerders die tijdens de beginjaren het bedrijf van kapitaal hadden voorzien, maakten een gigantische klapper.

Het is niet de eerste keer dat een nieuwe technologie verantwoordelijk is voor zoveel nieuwe miljonairs.

Eerder was er ook al de beursgang van Facebook die meer dan 1.000 beleggers miljonair maakte.

Peter Thiel, één van de eerste investeerders in Facebook zag zelfs zijn investering van $500.000 uitgroeien tot een astronomisch vermogen van meer dan $2 miljard!

Thiel investeerde in Facebook toen het bedrijf 1 miljoen gebruikers bereikte. Maak je echter geen illusies. Particuliere beleggers hebben niet de kans om in een vroege fase te investeren in beloftevolle technologieën.

Zij krijgen pas de kans om aandelen te kopen bij de beursgang van dergelijke bedrijven. De grootste groei is op dat moment reeds gerealiseerd en de IPO is eigenlijk vooral bedoeld om aandeelhouders van het eerste uur de kans te geven om uit te stappen.

De komst van Bitcoin brengt hier echter verandering in.

Dit is de eerste keer sinds het ontstaan van het internet dat beleggers de kans hebben om in een zeer vroege fase deel te nemen aan het groeiverhaal van een beloftevolle technologie

Vandaag Bitcoin kopen, is een beetje hetzelfde als investeren in Facebooktoen het bedrijf maar enkele miljoenen gebruikers had maar groeide met tientallen procenten per maand.

Facebook is het perfecte voorbeeld om aan te tonen wat we in de toekomst van Bitcoin mogen verwachten.

Het groeipad van een nieuwe technologie verloopt immers via een zogenaamde S-Curve.

Eerst duurt het een tijdje om de groei op gang te trekken en zien we eerder een vlak verloop. De nieuwe technologie wordt op dit moment vooral gebruikt door de “early adopters”.
Na verloop van tijd gaat de bal echter aan het rollen en wordt de technologie omarmd door de massa.

De groei gaat nu steeds sneller, … en sneller … EN SNELLER!

Op dit moment kennen we een bijna verticale groei.

Dit is een zeer opwindende periode waarin alles vanzelf lijkt te gaan en de technologie zichrazendsnel verspreid!

De technologie heeft zichzelf nu bewezen en de grootste risico’s zijn achter de rug.

Vroege investeerders zien hun kleine investering nu op enkele jaren tijd uitgroeien tot een immens fortuin.

Bitcoin zit momenteel in het verticale deel van de S-curve.

Beleggers die in de voorbije jaren kochten, verdienden letterlijk een fortuin met een kleine investering.
Jerred Kenna kocht 5.000 Bitcoins aan $0,20. Een investering die vandaag$7 tot $8 miljoen waard is.

Straf verhaal?

Wat dan te denken van zijn kameraad die in de beginjaren wat Bitcoins had gemijnd met een oude PC in de garage … en nu voor tientallen miljoenen dollars aan Bitcoins bezit!

Maar de grootste klapper is voorbehouden voor de Winklevoss-broers die

vrij laat op het toneel verschenen maar er wel meteen zwaar invlogen en $11 miljoen investeerden.

Ze bezitten ondertussen 1% van alle Bitcoins. Huidige waarde: $70 tot $80 miljoen!

Maar we moeten het zover niet zoeken.

Macrotrends hamert al bijna twee jaar op het belang van Bitcoin.
De virtuele munt werd besproken in 20 nieuwsbrieven en een behoorlijk aantal abonnees hadden het geluk er redelijk vroeg in te zitten.

Iemand uit Haacht kocht voor $2557,39 Bitcoins aan koersen tussen de $12 en $13. Deze investering is vandaag $153.420 waard.

Een andere lezer, die eveneens anoniem wil blijven, stopte er 25.000 euro in. Als hij de Bitcoins heeft bijgehouden moeten ze vandaag ongeveer $1.500.000 waard zijn!

Is het niet te laat om nu nog Bitcoins te kopen?

Het is nog steeds behoorlijk vroeg in de ontwikkeling van deze technologie. Laten we eens even een poging doen om het aantal Bitcoin-gebruikers in

kaart te brengen.

Dat lijkt makkelijker dan het op het eerste zicht lijkt.

Iedereen die met Bitcoins werkt, moet deze namelijk ergens bewaren en de meest gebruikte methode hiervoor is een “wallet”. Een virtuele portefeuille, zeg maar.

De twee grootste spelers in deze markt zijn Blockchain en Coinbase en zij lieten eerder deze maand weten respectievelijk 500.000 en 300.000 gebruikers te hebben.

Laten we dit cijfer voor het gemak maal twee doen en afronden naar boven. Dan spreken we over hooguit 2.000.000 gebruikers.

Twee miljoen!

Op een totale wereldbevolking van 6 miljard mensen. Zegt veel over het potentieel, is het niet?

Als je het op deze manier bekijkt, kan je stellen dat Bitcoin nog maar pas begonnen is aan de steile opmars en dat de massa nu pas aan boord begint te komen.
Het is heel goed om te kijken waar de venture capital fondsen staan in dit verhaal.

VC’s zijn investeerders die traditioneel investeren in technologieën die zichzelf reeds bewezen hebben en op het punt staan door te breken.

Wel, we zien nu pas de eerste VC’s op het toneel verschijnen.

Peter Thiel, de belegger die $500.000 in Facebook investeerde, stapte pas zeer recent in.

De Winklevoss-broers, die ook bekend staan om hun VC-investeringen, kochten zes maanden geleden hun eerste Bitcoins.

En Fred Wilson, de super succesvolle investeerder die in Twitter, Tumblr en Zynga zat, stak pas enkele maanden geleden de duim omhoog voor Bitcoin.

Het is bijzonder bemoedigend om deze VC’s investeringen te zien doen. Het geeft aan dat er nog bijzonder wat potentieel is.

VC’s die dergelijke investeringen doen, is ook het beste bewijs dat er van een bubbel geen sprake is.

Dit zijn investeerders die lang vooraleer iets een bubbel wordt posities innemen om deze vervolgens te verkopen wanneer de massa erin wil.

Dat is wat zij doen.

En potentieel, dat is meer dan aanwezig.

Vandaag zijn er 2 miljoen gebruikers die gemiddeld voor $4.000 aan Bitcoins bezitten.

Laten we even veronderstellen dat we straks naar 200 miljoen gebruikers gaan.

Dan kan de prijs maal 100!

7 redenen om in de komende jaren veel hogere prijzen te verwachten

1. Aangezien de prijs van een Bitcoin alsmaar in waarde stijgt, neemt je koopkracht in Bitcoin steeds toe. Mensen die Bitcoins bezitten, hebben eigenlijk geen enkele reden om deze uit te geven maar worden net beloond om Bitcoins te hamsteren.

2. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. De technologie is zo geprogrammeerd dat er slechts een beperkt aantal Bitcoins beschikbaar zijn. Stijgende vraag naar Bitcoins kan dus enkel opgevangen worden met hogere prijzen.

3. Een Bitcoin was enkele jaren geleden maar enkele dollarcenten waard waardoor bezitters er amper aandacht voor hadden. Op deze manier gingen heel wat Bitcoins verloren en deze zijn dan ook voorgoed uit roulatie.

4. Venture capital fondsen tonen nu pas interesse in Bitcoin en steken voorzichtig de voetjes in het water. Wanneer zij er massaal voor gaan, gaan plots miljarden dollars op zoek naar Bitcoin-investeringen

5. De Chinese zoekmachine Baidu aanvaardt sinds kort Bitcoins als betaalmiddel en sindsdien gaat het hard voor de virtuele munt in China. De Chinezen kopen in grote getallen Bitcoins en stuwen de prijs omhoog

6. Het is nog steeds te moeilijk voor beleggers om Bitcoins te kopen, maar de Winklevoss-broers hebben DE oplossing: een Bitcoin-ETF! De goedkeuring is voor de komende weken en de lancering biedt iedere belegger met een brokeraccount een makkelijke manier om Bitcoins te kopen

7. Alle Bitcoins samen hebben een waarde van ongeveer $8 miljard. Dat is klein bier in vergelijking met de $6.000 miljard in goud … of de $200.000 miljard in obligaties.


 

beurscom-bitcoin-koopadvies
Bitcoinprijs over de afgelopen jaren

Maar er is meer….

Het ging in 2012 met goud net zo! We pakken het volgende artikel van Erik Mecking erbij dat gepubliceerd werd op 2 oktober 2012.

“Allerlaatste kans om goedkoop goud te kopen”

De afgelopen drie maanden was ik zeer positief over goud. Ik verwachtte dat de prijs van het edelmetaal flink zou stijgen. In de grafiek hieronder ziet u wat ik begin juni voorspelde (= rode lijn) en wat de koers sindsdien gedaan heeft.

Voor zilver was ik nog positiever dan voor goud. Ik stelde dat de koers van de zilverprijs nog harder omhoog zou gaan dan die van goud. Ook dit bleek een juiste veronderstelling. De grafiek hieronder laat zien dat sinds begin juni de prijs is gestegen van 26 naar 34 dollar: ongeveer 35%!

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat goud en zilver nog veel verder in prijs zullen stijgen, moet ik u dit keer teleurstellen. Voorlopig komt er een einde aan het feestje en zullen de koersen gaan zakken. Na elke flinke stijging volgt er immers een correctie.


Laten we even kijken naar de ontwikkeling van de goudprijs over de afgelopen jaren. Om het u makkelijk te maken heb ik wederom met een pijl het moment aangestipt waarop dit artikel verscheen…
goudprijs-laatste-kans
De goudprijs over de afgelopen jaren

De allerlaatste kans….

Misschien is het toeval dat ik deze twee voorbeelden gevonden heb. Maar ik denk dat je ook voor andere beleggingscategorieën dit soort voorbeelden kunt vinden. Het heeft te maken met het sentiment in de markt. Met de kennis en ervaring die ik hiermee heb opgedaan (ja, ook ik heb goud gekocht voor de hoofdprijs..) probeer ik in de toekomst wat terughoudender te zijn als ik iemand hoor zeggen dat dit het allerlaatste moment is om in te stappen. Ik durf te beweren dat dit in veel gevallen juist een contraire indicator is!
travel-deals-last-minute-missed-train-header

Misschien kan dit advies jullie in de toekomst een hoop geld besparen.

Nog een fijne zondag toegewenst, geniet van de zon!

Frank