“Amerikaans congres doet naast handel met voorkennis óók aan verkoop informatie”

Halverwege november 2011 brachten we de zeer opmerkelijke reportage van het Amerikaanse actualiteitenprogramma “60 Minutes” waarin aan het licht werd gebracht dat Amerikaanse congresleden tot in de hoogste rangen van de Republikeinse en Democratische partij handelen met voorkennis en veel geld verdienen. Zij verlaten Washington DC met aanzienlijk meer vermogen dan dat zij er arriveerden. In de reportage van “60 Minutes” bleef het bij handel voor eigen rekening, maar dat is niet het enige waaraan de Amerikaanse politiek verdiend.

In het volgende interview (via Business Insider) op CNN gaat Henry Blodget in op de manier waarop Amerikaanse congresleden beursgevoelige informatie die zij via hun politieke werk bezitten, “verkopen” aan hedge fonds managers. Die fondsbeheerders zijn “zeer geïnteresseerd” hoe er op Capital Hill gedacht wordt en willen eigenlijk weten hoe bepaalde wetgeving – wetgeving die de congresleden en senatoren aan het schrijven zijn – zal uitpakken. Immers, daar kan geld aan verdiend worden.

Anders gezegd, de politici krabben de rug van o.a. hedge fund managers, en vertegenwoordigers van financiële partijen krabben de rug van politici op de momenten dat het politici uitkomt. Zoals bijvoorbeeld tijdens hun herverkiezingscampagne of nog directer, zij betalen voor een afspraak. De score van de politiek in de financiële handel is vervolgens niet heel verrassend: uit onderzoek is gebleken dat congresleden de rendementen van financiële markten verslaan met 6% en senatoren met 10%.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo