Armoede in Verenigd Koninkrijk sterk toegenomen

Het aantal Britse huishoudens dat onder de minimumgrens leeft is in dertig jaar tijd verdubbeld, zo schrijft de Guardian op basis van een studie naar armoede in het Verenigd Koninkrijk. Volgens het onderzoek heeft één op de drie huishoudens niet altijd voldoende geld voor basisbehoeften als voeding, kleding, verwarming en verzekering. In een soortgelijk onderzoek dat begin jaren tachtig werd uitgevoerd was dat nog maar 14% van de huishoudens.

Uit het onderzoek, dat nu al geprezen wordt als het meest gedetailleerde onderzoek naar armoede in het Verenigd Koninkrijk, zou blijken dat bijna 18 miljoen Britten in slechte woonomstandigheden leven en dat 12 miljoen van hen zelfs te arm zijn om deel te nemen aan sociale activiteiten. Vier miljoen Britten zou niet voldoende inkomen hebben om een gezond eetpatroon te kunnen volgen. Ongeveer 21% van de huishoudens loopt achter met het betalen van rekeningen, een sterke stijging ten opzichte van de 14% eind jaren ’90.

Geen economisch herstel

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door het Poverty and Social Exclusion project (PSE), blijkt dat ook huishoudens die wel een inkomen hebben in de problemen kunnen komen. Het onderzoek is koren op de molen voor de Britse oppositiepartijen, die beweren dat het goede nieuws over de Britse economie weinig betekent voor de levensstandaard van veel mensen.

Inkomensongelijkheid

Professor David Gordon van het Townsend Centre for International Poverty Research aan de Universiteit van Bristol zegt tegenover de Guardian geschokt te zijn over de uitkomsten van het onderzoek. “Begin jaren ’80 gingen we er nog van uit dat het leven alleen maar beter zou worden. Voor velen was dat ook zo, maar voor velen ook niet. Dit hoogwaardige wetenschappelijke onderzoek laat zien dat armoede toeneemt. De kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter.”

engelse-ponden

Steeds meer Britten leven in armoede (Afbeelding van Reuters)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Armoede in Verenigd Koninkrijk sterk toegenomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders