ASR komt met hypotheek van 40 jaar

De ASR Bank lanceert binnenkort een nieuwe hypotheek met een looptijd van 40 in plaats van 30 jaar. Deze nieuwe variant wordt alleen aangeboden aan starters die voor het eerst een huis kopen en is bedoeld om de maandlasten verder te verlagen. Dat maakt de hypotheek overigens niet goedkoper, want door de langere looptijd betaal je uiteindelijk meer rente. Ook kun je na dertig jaar niet meer profiteren van de hypotheekrenteaftrek.

Met deze nieuwe hypotheekvorm probeert ASR starters aan te trekken die wel een hoge hypotheek willen, maar die ook nog veel andere maandelijkse lasten hebben. Daardoor houden ze bij deze nieuwe annuïteitenhypotheek van 40 jaar maandelijks iets meer geld over. Het totaal leenbedrag verandert overigens niet ten opzichte van bestaande hypotheekvormen met een looptijd van 30 jaar.

Nieuwe hypotheek van 40 jaar

Met deze nieuwe hypotheek wordt het voor starters makkelijker om een huis te kopen, maar dat betekent ook dat er nog meer krediet in de huizenmarkt gepompt wordt. Dat stuwt de huizenprijzen nog verder op, terwijl die nu al in een recordtempo stijgen. ASR introduceert deze nieuwe hypotheek jaar op 24 mei in heel Nederland.

Banken zoeken al langer naar nieuwe hypotheekvormen die beter afgestemd zijn op de wensen van starters, senioren of zzp’ers. Zo kunnen nog meer mensen aan een lening geholpen worden. Volgens ASR is dat ook nodig, omdat er tegenwoordig veel meer mensen zijn met tijdelijke en flexibele arbeidscontracten en omdat mensen later met pensioen gaan. Dat vraagt volgens de hypotheekverstrekker om meer flexibiliteit.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders