Beleggers reageren positief op renteverhoging Fed

De Amerikaanse centrale bank heeft gisteren, zoals verwacht werd, eindelijk de rente verhoogd. In plaats van 0 tot 0,25 procent gaat de centrale bank voortaan een bandbreedte van 0,25 tot 0,5 procent hanteren, een stijging van 25 basispunten. De renteverhoging wordt positief ontvangen op de aandelenmarkten in Azië, want die gingen donderdag bijna allemaal met ongeveer 1,5 procent omhoog. Ook in Europa reageren beleggers enthousiast op de eerste rentestijging in de Verenigde Staten in bijna tien jaar tijd, want de meeste indices staan halverwege de ochtend al ruim 2% hoger. De beurzen in de Verenigde Staten sloten gisteravond 1 tot 1,5 procent hoger na het nieuws.

azie-beurzen-na-fed

Beurzen in Azië reageren positief op rentebesluit Fed (Overzicht van Bloomberg)

‘Accommodatief beleid’

Beleggers werden gerustgesteld door de woorden van Yellen, die in een toelichting op de rentestap benadrukte dat het monetaire beleid van de Federal Reserve voorlopig nog ‘accommodatief’ blijft. De dollarindex steeg door het rentebesluit met ongeveer een procent naar 98,69 en de wisselkoers tussen de euro en de dollar zakte een klein beetje tot $1,086. De olieprijs ging vandaag opnieuw onderuit tot $35,23 voor een vat WTI en $37,15 voor een vat Brent olie en is daarmee terug op het dieptepunt dat begin deze week bereikt werd.

De goudprijs zagen we gistermiddag in de aanloop naar het besluit al meer dan een procent stijgen, terwijl de zilverkoers meer dan 2,5% hoger werd gezet. Het renteverhoging zorgde even voor wat schommelingen in de koers, om vervolgens weer te stabiliseren op het hogere niveau.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders